WordPress

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
WordPress

Tekijä(t) Mike Little ja Matt Mullenweg
Ohjelmoitu PHP, MySQL, JavaScript, CSS
Käyttöliittymä Web
Tyyppi Sisällönhallintajärjestelmä
Lisenssi GPLv2+
Kotisivu wordpress.org
Lähdekoodi github.com/WordPress/WordPress

WordPress on suosittu PHP:n ja MySQL:n avulla toimiva sisällönhallintajärjestelmä, jolla voidaan helposti toteuttaa nettisivustoja ja blogeja.

Asennus[muokkaa]

WordPress löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä wordpress. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Jakelupakettien versiot ovat monesti hieman vanhempia. Uusimman version WordPressistä saa ohjelman omilta kotisivuilta osoitteesta https://wordpress.org/download/. Asentaminen on helppoa. Asennusohjeet löytyvät WordPressin kotisivuilta.

Tietoturva[muokkaa]

WordPress on tullut tunnetuksi lukuisista tietoturva-aukoista, joita siitä on löytynyt jo vuosien ajan tasaisin väliajoin. Rikolliset valjastavat tietoturva-aukkojen avulla murretut WordPress-sivut usein haitallisiin tarkoituksiin, kuten haittaohjelmien levittämiseen. WordPressiä käytettäessä tulee huolehtia itse WordPressin, sekä sen lisäosien säännöllisistä päivityksistä. Jakeluriippumattomien pakettijärjestelmien kuten snap sekä esim. systemdn avulla itsenäisesti päivittyväksi muutetun flatpakin avulla voi tätä ongelmaa yrittää korjata.

Aiheesta muualla[muokkaa]