Wine-doors

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wine-doors
Wine-doors-logo.png
Käyttöliittymä Qt
Lisenssi GPL
Kotisivu sourceforge.net/projects/winedoors
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty
Tiimalasi.png
Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Wine-doors on Winen lisäosa, joka käyttää paketinhallintamenetelmää Windows-ohjelmien asentamiseen. Käyttäjän suorittaessa Windows-ohjelman asennuksen Winellä Wine-doors hakee tarvittavat asetukset (esim. Windowsista tutut rekisteriarvot) ja tiedostot (kuten .dll-tiedostot) Linuxin pakettienhallinnan tapaan. Ohjelma ei ole päivittynyt vuoden 2013 jälkeen.

Wine-doorsin paketinhallinta.
Wind-doors asentaa ohjelmaa.

Aktiiviset käyttäjät ja kehittäjät sekä myös esimerkiksi pelien valmistajat voivat julkaista Wine-doorsin tarvitsemia tietoja vaikkapa kotisivuillaan, jolloin ohjelmien asentaminen käy helposti.

Asennus[muokkaa]

Wine-doors löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä wine-doors. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Svn[muokkaa]

Halutessaan Wine-doorsin voi myös kääntää lähdekoodista hakemalla uusimman kehitysversion versionhallintajärjestelmästä. Tällainen versio ei kuitenkaan välttämättä aina toimi, ja kannattaakin mahdollisuuksien mukaan asentaa Wine-doors jakelun paketinhallinnasta.

Lähdekoodista asentaminen tapahtuu seuraavasti:

svn co http://www.wine-doors.org/svn/wine-doors/trunk wine-doors
cd wine-doors
python setup.py install

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]