Vodafone Mobile Connect Card

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vodafone Mobile Connect Card driver for Linux
Vodafone.png
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi GPL
Kotisivu forge.vodafonebetavine.net

Vodafone Mobile Connect Card driver for Linux on Vodafonen kehittämä graafinen ohjelma 3G/GPRS-modeemien (kuten Option GlobeTrotter) käyttöön. Nimestään huolimatta se ei ole sidottu vain yhteen operaattoriin.

Se toimii periaatteessa kaikkien laitteiden kanssa, jotka tukevat standardoitua 3G- ja GSM-yhteyskäytäntöä. Virallisesti tuettuja laitteita ovat

Asennus[muokkaa]

Ohjelmaa ei vielä löydy monien jakeluiden paketinhallinnasta. Jos sitä ei löydy, on se asennettava jollain muulla tavalla. Ohjelman kotisivuilta on ladattavissa deb- ja rpm-paketit, jotka on tarkoitettu mm. Debianille, Ubuntulle ja Opensuselle. Lisäksi löytyy lähdekoodipaketti, jonka asentamiseen löytyy yksityiskohtaiset ohjeet paketin mukana tulevasta INSTALL-tiedostosta.

Käyttö[muokkaa]

Päävalikko

Asennuksen jälkeen ohjelma käynnistetään komennolla

vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux

jonka jälkeen se käynnistyy ja kysyy 3G-modeemissa olevan SIM-kortin PIN-koodia. Koodin antamisen jälkeen päädytään ohjelman päävalikkoon. Tästä valikosta voidaan mm. lukea ja lähettää tekstiviestejä. Internet-yhteyttä varten on luotava operaattoriprofiili valitsemalla Tools->Profiles->New Profile.

Profiili Elisalle

Profiilille annetaan ensin vapaavalintainen nimi. Seuraavaksi on kentät käyttäjätunnukselle ja salasanalle, joihin voi ainakin useimpien operaattoreiden kanssa kirjoittaa mitä haluaa. Preferred connection antaa mahdollisuuden valita 3G:n ja GPRS:n välillä. 3G preferred on hyvä valinta: tällöin käytetään 3G-verkkoa, jos se on käytettävissä ja muulloin GPRS:ää. Authentication modeksi sopii Default. APN host on operaattorikohtainen: Elisan ja DNA:n liittymää käytettäessä se on internet ja Saunalahden liittymässä internet.saunalahti.

Kun asetukset on tehty ja tallennettu OK:lla, voidaan Internet-yhteys ottaa napsauttamalla päävalikossa Connect-painiketta.

Katso myös[muokkaa]