Ero sivun ”Suositeltavat jakelut” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
339 merkkiä lisätty ,  8. elokuuta 2023
ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus mobiilisivusto-muokkaus
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 15: Rivi 15:
''Pääartikkeli: [[Linux Mint]]
''Pääartikkeli: [[Linux Mint]]


Mint on helppo­käyttöinen Linux-jakelu, joka sopii hyvin aloittelijoille. Siinä tulee mukana tuki suljetuille multi­media­tiedostoille. Paketti­varastot ovat valtavat, sillä Mint on yhteen­sopiva Ubuntun pakettien kanssa, joskin sillä on myös omat paketti­varastot. Mintiin on saatavilla kaikki yleisimmät ohjelmat, kuten esimerkiksi Skype, Google Chrome, Firefox ja LibreOffice. Mintistä on saatavilla neljä versiota, moderneille tietokoneille tarkoittu Cinnamon, hieman vahnemmille tarkoitettu Mate ja erittäin iäkkäilläkin koneilla toimiva Xfce. Lisäksi tarjolla on viimeisintä tekniikkaa tarjoava Edge Cinnamon-versio.
Mint on helppo­käyttöinen Linux-jakelu, joka sopii hyvin aloittelijoille mutta myös kokeneemmalle käyttäjälle. Siinä tulee mukana tuki suljetuille multi­media­tiedostoille. Paketti­varastot ovat valtavat, sillä Mint on yhteen­sopiva Ubuntun pakettien kanssa, joskin sillä on myös omat paketti­varastot. Mintiin on saatavilla kaikki yleisimmät ohjelmat, kuten esimerkiksi Skype, Google Chrome, Firefox ja LibreOffice. Mintistä on saatavilla neljä versiota, moderneille tietokoneille tarkoittu Cinnamon, hieman vahnemmille tarkoitettu Mate ja erittäin iäkkäilläkin koneilla toimiva Xfce. Lisäksi tarjolla on viimeisintä tekniikkaa tarjoava Edge Cinnamon-versio.


'''Tutustu ja lataa Linux Mint täältä: [https://linuxmint.com/download.php]'''
'''Tutustu ja lataa Linux Mint täältä: [https://linuxmint.com/download.php]'''
Rivi 45: Rivi 45:


'''Tutustu ja osta Red Hat Enteprise Linux täältä: [https://redhat.com/rhel redhat.com/rhel]'''
'''Tutustu ja osta Red Hat Enteprise Linux täältä: [https://redhat.com/rhel redhat.com/rhel]'''
==Arch Linux-pohjaiset==
===Manjaro===
Manjarosta on saatavilla monta eri [[Työpöytäympäristö|työpöytäympäristöä]] ja sitä voi käyttää monenlaisiin hommiin: koulutehtäviin, pelaamiseen ja vaikka mihin!
'''Tutustu ja lataa Manjaro täältä: [https://manjaro.org manjaro.org]'''


==Katso myös==
==Katso myös==
107

muokkausta

Navigointivalikko