Rocky Linux

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rocky Linux

Julkaisija Rocky Enterprise Software Foundation
Viimeisin versio 8.5  / 15.11.2021
Julkaisusykli 2v
Elinkaari 10v
Pakettienhallinta RPM (DNF), Flatpak – graafinen työkalu GNOME Ohjelmistot
Tila toiminnassa
Arkkitehtuurit ARM, x86_64
Äitijakelu Red Hat Enterprise Linux, Fedora Linux
Kotisivu rockylinux.org

Rocky Linux on tehokas, helppokäyttöinen ja vakaa jakelu, pitkällä 10 vuoden tukiajalla. Se perustuu Fedora Linuxiin ja RHEL:iin.

Julkaisut[muokkaa]

Julkaisu Julkaisupäivä Tukiaika
Rocky Linux 8 (Green Obsidian) 21. kesäkuuta 2021 tuettu 31. toukokuuta 2029
Selite:
Vanha, tukematon versio
Vanhempi, vielä tuettu versio
Viimeisin tuettu versio
Tulevan julkaisun viimeisin esikatselu-versio
Tuleva julkaisuHistoria[muokkaa]

8. joulukuuta 2020, Red Hat ilmoitti lopettavansa CentOS:n kehittämisen, joka on ollut tuotantovalmis Red Hat Enterprise Linuxin loppupään koontiversio, ja kertoi käyttöjärjestelmän tilalle tulevan uudempi ylävirran kehitysversio nimeltään "CentOS Stream". Vastauksena tähän CentOSn alkuperäinen perustaja, Gregory Kurtzer, ilmoitti kommettissaan CentOSn verkkosivustolla aloittavansa uuden projektin saavuttaakseen CentOSn alkuperäiset tavoitteet. Sen nimi valittiin kunnianosoituksena CentOSn varhaiselle perustajajäsenelle Rocky McGaughille. Joulukuun 12. päivään mennessä Rocky Linuxin koodivarastosta oli tullut GitHubin trendaavin koodivarasto.

20. joulukuuta 2020, Rocky Linux ilmoitti, että tavoite ensimmäiselle julkaisulle oli maalis-toukokuussa 2021. 20. tammikuuta 2021, ilmoitettiin, että testipakettivarasto asetetaan yleisön saataville helmikuun loppuun mennessä ja että julkaisuehdokas oli tavoite julkaista maalikuun lopussa. Aikataulua kuitenkin lykättiin hieman ja 30. huhtikuuta 2021 ensimmäinen julkaisuehdokas julkaistiin virallisesti. Toinen julkaisuehdokas, viimeinen ennen version 8.4 vakaata julkaisua, julkaistiin 4. kesäkuuta 2021. 21. keskäkuuta 2021, julkaistiin vakaa julkaisu Rocky Linux 8.4 koodinimellä "Green Obsidian".

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

v  k  m
Fedora Linux -pohjaisia jakeluita
 Käynnissä olevat  CentOS | Fedora Linux | Foobar Linux | Oracle Linux | Red Hat Enterprise Linux | Red Star OS | Rocky Linux
 Keskeytyneet  MythDora | Yellow Dog Linux | Scientific Linux