Ero sivun ”Puppy Linux 4.2:n asentaminen USB-muistille” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 177: Rivi 177:


Saatat joutua kelaamaan listaa hieman alaspäin <tt>spb2_mbr.bin</tt>-käynnistyslataajan valitsemiseksi. Kun olet valinnut lataajan, napsauta "OK"-painiketta.
Saatat joutua kelaamaan listaa hieman alaspäin <tt>spb2_mbr.bin</tt>-käynnistyslataajan valitsemiseksi. Kun olet valinnut lataajan, napsauta "OK"-painiketta.
<div class="visualClear"></div>
<div class="floatright">[[Kuva:Puppy-universal-installer-viimeinen-tarkistus.png|Viimeinen tarkistus]]
<br />Universal Installer pyytää viimeistä vahvistusta asennuksen käynnistämiseksi.</div>
Nyt Universal Installer näyttää vielä kerran mitä aikoo tehdä ja pyytää vahvistusta. Paina Enter-näppäintä, jos haluat käynnistää asennuksen. Voit keskeyttää painamalla Ctrl-C tai sulkemalla ikkunan.
<div class="visualClear"></div>
<div class="floatright">[[Kuva:Puppy-universal-installer-pyyhitäänkö.png|Poistetaanko vanhat tiedostot]]
<br />Universal Installer kysyy, poistetaanko vanhat tiedostot.</div>
Jos olisimme päivittämässä USB-muistilla olevaa vanhaa Puppy Linuxia uuteen versioon ja haluaisimme säilyttää sinne tallentamiamme tiedostoja, asennusohjelma ei saisi poistaa niitä. Siksi Universal Installer kysyy tässä vaiheessa, haluatko pyyhkiä kaikki vanhat tiedostot vai säilyttää ne.
Koska tässä esimerkissä USB-muisti on valmiiksi tyhjä, vastauksella ei ole väliä. Pelkkä Enter säilyttäisi vanhat tiedostot, ja mikä tahansa kirjain tai numero ja sen jälkeen Enter (esim. K ja Enter) pyyhkivät kaikki vanhat tiedostot.
Paina siis tässä vaikkapa Enter.
<div class="visualClear"></div>
<div class="floatright">[[Kuva:Puppy-universal-installer-pfix.png|Käynnistetäänkö muistiin]]
<br />Universal Installer kysyy, luetaanko asennettu Puppy aina muistiin.</div>
Yksi Puppy Linuxin erikoisuuksista on mahdollisuus lukea koko Linux-asennus koneen käyttömuistiin, kun Linux käynnistetään. Tämä tekee Puppystä erittäin nopean ja mahdollistaa CD-levyn poistamisen CD:ltä käynnistämisen jälkeen.
Asennuksen lukeminen muistiin vaatii luonnollisesti riittävästi keskusmuistia. Jos sitä on vähintään 256 megatavua, tämä ominaisuus kannattaa ottaa käyttöön vastaamalla Universal Installerin esittämään kysymykseen jollakin kirjaimella ja Enterillä (esimerkiksi K ja Enter). Jos tarvitset kaiken muistin ohjelmien käyttöön, paina ainoastaan Enter.
<div class="visualClear"></div>
<div class="floatright">[[Kuva:Puppy-universal-installer-valmis.png|Asennus on valmis]]
<br />Universal Installer on saanut asennuksen valmiiksi.</div>
Nyt asennus käynnistyy. Kun se on valmis, Universal Installer pyytää painamaan Enter-näppäintä.
Virheilmoitus "<tt>cp: cannot stat `/mnt/sr0/zdrv_*.sfs': No such file or directory</tt>" ei haittaa sillä siinä on kysymys yrityksestä etsiä CD-levyltä ylimääräisiä ajureita, joita Puppy Linux 4.2 -CD:llä ei ole.
Kun painat Enter, Universal Installer avaa CD-aseman ja sulkeutuu. Voit nyt käynnistää koneen uudelleen USB-muistilta. Saatat joutua avaamaan BIOS:in käynnistysvalikon sopivalla näppäimellä heti koneen käynnistyttyä, jotta voit pakottaa järjestelmän käynnistymään USB-muistilta kovalevyn sijaan. Joissakin koneissa voi joutua muuttamaan BIOS-asetuksia.
40

muokkausta

Navigointivalikko