Ero sivun ”Arkisto:Kahvihuone” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
7 416 merkkiä lisätty ,  28. kesäkuuta 2008
arkistoon
(uutta tavaraa)
(arkistoon)
Rivi 1: Rivi 1:
== Google-mainokset ==
IRCissä heräsi keskustelua Google-mainosten lisäämisestä wikiin. Tulojen avulla voitaisiin palkata ylläpitoa tai kirjoittajia kehittämään tätä wikiä eteenpäin työkseen. Mitä sanoo kansa? --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 23. toukokuuta 2007 kello 10.36 (EEST)
:Ajatus on hyvä. Ainakin voitaisiin kokeilla, saako niistä oikeasti tuloja. Samalla pitäisi kuitenkin painottaa, että mainostulot ovat wikin kehittämistä varten, etteivät käyttäjät pelästy ja pidä sivustoa vain Mpolin rahasampona. Jos esimerkiksi samalla alettaisiin julkaisemaan sql-dumppeja, voitaisiin hälventää mahdollisia epäilyksiä. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 23. toukokuuta 2007 kello 13.08 (EEST)
::Tuskin niistä mainoksista kovin suuria tuloja on odotettavissa, 100e/vuosi saattaa olla jo ihan hyvin. Tämä on myös pienin summa, mitä Google suostuu maksamaan. Oma juttunsa on se, että maksut perustuvat tehtyjen klikkausten määrään. Jos Google on havaitsevinaan "epäasiallisia klikkauksia" eli massaklikkailua, voivat he irtisanoa sopimuksen esittämättä asiasta mitään todisteita ja samalla myöskään maksamatta mitään. Vaikea minun on myöskään keksiä mitään järkevää käyttöä noille mainosrahoille lukuunottamatta palvelinkustannusten osittaista kattamista (tämä on puhtaasti Tepon asia). Jos varsinaisesta artikkelien kirjoittamisesta jollekulle maksettaisiin, tulisi kysymykseen lähinnä se, että jollekin meistä wikiä nyt jo harrastuspohjalta kehittävälle maksettaisiin esimerkiksi yhden viikonlopun työstä jonkin erityisen hienon artikkelin kirjoittamisessa. Jotenkin kuitenkin tuntuu kovin hassulta ajatukselta, että ensin pitkän vaivan ja odotuksen päätteeksi saataisiin jokin pienehkö rahasumma kokoon, joka sitten ilmeisesti yhteisellä äänestyksellä annettaisiin jollekulle siitä hyvästä, että hän vähän aikaa muokkaisi wikiä suurinpiirtein samaan tyyliin kuin aina ennenkin. Varsinaisten ulkopuolisten palkkaaminen taas on käytännössä mahdoton ajatus, sillä he tuskin erityisen halvalla suostuvat työskentelemään. Toisekseen pelkästään sopivan henkilön löytäminen veisi todennäköisesti niin paljon aikaa, että olisimme jo itse ehtineet siinä ajassa kyseisen artikkelin kirjoittamaan. Valmiin sisällön siirtämiseen tänne en myöskään usko, sillä ei-vapaaehtoispohjalta tehtynä se tapaa myös olla harvinaisen kallista puuhaa. Vapaaehtoisesti näin tekevät sen sijaan harvoin edes kaipaavat minkäänlaista korvausta. --[[Käyttäjä:Pb|Pb]] 23. toukokuuta 2007 kello 23.08 (EEST)
:::Tuotosta en osaa sanoa kun ei ole kokemusta mutta rahalla olisi tarkoitus palkata esim. kesäkuukaudeksi nykyistä ylläpitoa täyspäiväiseen työhön, josta oli irkissä puhetta. Satasella nyt ei mitään tee mutta luulen että tuosta saisi selvästi enemmän.--[[Käyttäjä:Teppo|Teppo]] 25. toukokuuta 2007 kello 00.06 (EEST)
== Botti ==
Säädimme käyttöön [http://meta.wikimedia.org/wiki/Using_the_python_wikipediabot wikipediabotin], ja se tuntuu pelaavan hienosti. Botti toimii käyttäjätunnuksella [[Käyttäjä:Botti|Botti]] ([http://linux.fi/index.php/Toiminnot:Contributions/Botti Botin muokkaukset], eivät näy tuoreet muutokset -listassa). Eli nyt voidaan tarvittaessa ajella paljon työtä vaativia simppeleitä operaatioita! --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 25. maaliskuuta 2007 kello 16.47 (EEST)
== Miitti? ==
Irkissä heräsi keskustelua miitin järjestämisestä lähestyvien synttäreiden (2v) kunniaksi. Aiheesta tarkemmin sivulla [[Linux.fi:Miitti]]. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 3. maaliskuuta 2007 kello 13:28:54 (EET)
== Ohjegenerointityöpaja 9.5.2007? ==
Hei! Järjestän Linux -teemailtoja Helsingissä TKO-älyn ja FLUGin yhteisprojektina, ja tuli täällä fyysisen puolen kahvipöydässä puheeksi että kun uusille käyttäjille suunnatut illat ovat niin suosittuja, niin mitä jos pidettäisiin toukokuussa työpaja jossa pykätään suomenkielisiä ohjeita osallistujien mielestä tarpeellisten asioiden tekemiseen (tai jos ohjeet jo on mutta niitä ei vaan löytynyt, linkitetään). Sopisiko Linux-wikiä käyttää ohjegenerointialustana, ja jos niin olisiko tässä jotain valmistelua tarpeen - pitäisikö syntyvät tuotokset esim. merkitä jotenkin tietyllä tavalla Ohjeet-luokan lisäksi, ja onko jokin erityisen hieno ohjesivu josta voisi kehottaa osallistujia ottamaan mallia? --Sini Ruohomaa, etunimi.sukunimi iki.fi.
:Hyvä idea! Toki tänne saa ohjeita luoda, eikä niitä minusta tarvitse mitenkään ihmeemmin merkitä. Esimerkiksi Yhteenveto-laatikkoon tai keskustelusivulle voi kuitenkin kirjoittaa, mistä ohje on peräisin ihan vaan mielenkiinnon vuoksi. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 20. helmikuuta 2007 kello 14:40:04 (EET)
:Mahtava homma tosiaan! Eikä välttämättä tarvitse kirjoittaa uusiakaan artikkeleita, vanhoja voi laajentaa, ajanmukaistaa tai korjata kielellisesti. Kielellistä hienosäätöä ym. voi tehdä vaikkei aiheesta varsinaisesti olisikaan tietotaitoa. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 20. helmikuuta 2007 kello 18:27:52 (EET)
== Luokitusremontti ==
Käykääs tarkistamassa [[Linux.fi:Luokitusremontti]] ja kommentoikaa. Ei viitsi rueta toteuttamaan noin laajaa muuttelua ilman muiden näkemyksiä. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 27. joulukuuta 2006 kello 18:30:06 (EET)
== Linkit kaupallisiin firmoihin ==
Miten pitäisi suhtautua siihen että wikissä on linkkejä kaupallisten firmojen sivuille ?
Ainakin käyttäjä 195.237.17.61 on aktiivisesti siivonnut näitä, mielestäni hyödyllisiä linkkejä pois. JukkaL
:Minusta kaupallisien firmojen sivuille voi linkittää jos ne liittyvät oleellisesti asiaan. Eli esimerkiksi artikkelissa [[Mistä Linux]] voi olla esimerkiksi tuo linkki Dataclubin sivuille. Mitään tarkkoja sääntöjä en linkkien suhteen kuitenkaan sanoisi, tapauskohtaisesti jokainen voi käyttää omaa harkintakykyään. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 30. marraskuuta 2006 kello 21:50:47 (EET)
:Itsekin olisin semmoisella linjalla, että olkoot vaan jos niistä on lisäarvoa. Eri juttu on sitten pelkkä mainostaminen - linkkien työntäminen paikkoihin jonne ne eivät kuulu. Botnetithän tätä harrastavat. Mutta ei kaupallisuus mielestäni ole mikään varsinainen huono puoli jollekin linkille. Onhan täällä esim. artikkeli [[Linux-kannettavat]], joka muodostuu ihan pelkistä ostovinkeistä ja linkeistä kauppiaiden sivuille. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 1. joulukuuta 2006 kello 12:47:47 (EET)
:En kyllä sanoisi että tuo käyttäjä on "aktiivisesti siivonnut", yhdessä artikkelissa siirtänyt tietoja paikasta toiseen. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 13. joulukuuta 2006 kello 23:29:12 (EET)
Olen uusi linux ja samalla linux.fi käyttäjä. Ihmettelen, että esimerkiksi soneran hinnasto tuolla wlan sivulla on ihan selkeää tekstimainontaa. Maksaako Sonera täsät mainoksesta?
:Ei maksa. Kyseinen hinnasto on lisätty artikkeliin luultavasti esimerkin vuoksi (toki on teoriassa mahdollista, että joku Soneran työntekijä olisi sen sinne mainontatarkoituksessa lisännyt). Samassa yhteydessä mainitaan myös DNA:n vastaava palvelu. Toki tuota artikkelin osaa (/koko artikkelia) voisi kehittää ja mahdollisesti poistaa ainakin tarkan hinnaston joka saattaa muuttua nopeastikin. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 7. joulukuuta 2007 kello 16.38 (EET)
== Päivitys etusivulla ==
== Päivitys etusivulla ==
Siirsin [[Etusivu2|Etusivu2:sta]] etusivulle uuden selkeämmän ryhmittelyn sisällöstä. Samalla toteutin Etusivun osat mallinteilla; etusivu säilyy edelleen suojattuna (se tuntuu olevan liian suosittu spämmäyskohde suojaamattomana), mutta nyt kuka tahansa voi silti muokkailla etusivun sisältöä muokkaamalla seuraavia sivuja:
Siirsin [[Etusivu2|Etusivu2:sta]] etusivulle uuden selkeämmän ryhmittelyn sisällöstä. Samalla toteutin Etusivun osat mallinteilla; etusivu säilyy edelleen suojattuna (se tuntuu olevan liian suosittu spämmäyskohde suojaamattomana), mutta nyt kuka tahansa voi silti muokkailla etusivun sisältöä muokkaamalla seuraavia sivuja:

Navigointivalikko