Ero sivun ”Arkisto:Kahvihuone” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
12 602 merkkiä lisätty ,  3. toukokuuta 2008
uutta tavaraa
p (Muutti sivun Arkisto:Kahvihuone suojaustasoa: kerää spämmiä, kevytsuojaus muokkaukseen [edit=autoconfirmed:move=autoconfirmed])
(uutta tavaraa)
Rivi 1: Rivi 1:
== Päivitys etusivulla ==
Siirsin [[Etusivu2|Etusivu2:sta]] etusivulle uuden selkeämmän ryhmittelyn sisällöstä. Samalla toteutin Etusivun osat mallinteilla; etusivu säilyy edelleen suojattuna (se tuntuu olevan liian suosittu spämmäyskohde suojaamattomana), mutta nyt kuka tahansa voi silti muokkailla etusivun sisältöä muokkaamalla seuraavia sivuja:
*[[Malline:Perustietoa/etusivu]]
*[[Malline:Tervetuloa]]
*[[Malline:Aihealueet]]
*[[Malline:Yhteistyö/etusivu]]
*[[Malline:Linkkejä]]
--[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 28. marraskuuta 2006 kello 17:11:35 (EET)
== Siivoustoimenpiteitä ==
Tekniset ongelmat on saatu korjattua, joten nyt pitäisi saada noiden peelojen tuotokset siivottua. Siivosin nyt sellaista mitä osui eteen, mutta varmaan vielä jotain peelosivuja jäi vähintäänkin uudelleenohjauksiksi. Näistä voi ilmoitella irkissä tai vaikka listata tähän, niin saadaan kaikki siivottua. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 23. lokakuuta 2006 kello 13:40:36 (EEST)
:Mahtavaa. Taas voidaan edetä wikin kehityksessä. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 23. lokakuuta 2006 kello 18:42:34 (EEST)
== Teknisiä ongelmia ==
Pistänpä tänne tietoa, jotta ette ihmettele miksi ylläpitäjät eivät ole poistelemassa tuon teinipeelon luomia sivuja. Wikissä on meinaan nyt sellaisia ongelmia, että sivujen siirtämisessä ja poistamisessa tulee tietokantavirhettä. Tämä johtunee väliaikaisista ongelmista wikiä hostaavan Mpolin palvelimilla muutostöiden takia. Hommat saadaan varmaan kuntoon tässä piakkoin, ja saattaa olla että on palautettava joku varmuuskopio tietokannasta. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 4. lokakuuta 2006 kello 07:01:22 (EEST)
== Jakeluihin perustuvia käyttäjäryhmiä? ==
Tuossa kun oman käyttäjäsivuni tein, niin tulin miettineeksi että jos tekaisisi käyttäjäluokkia (tai mallineita), siis jakeluihin perustuvia. Näkisi vähän että minkä järjestelmien käyttäjiä täältä oikein löytyy, ja onpa siitä ehkä jotain hyötyäkin, osaisi ehkä kysyä joitain distrokohtaisia tarkennuksia joistain pikkuasioista suoraan oikeilta käyttäjiltä. --[[Käyttäjä:JTS|JTS]] 20. syyskuuta 2006 kello 21:21:51 (EEST)
:Jos joku voista tekee pienet siistit mallinteet niin ei kai niistä erityistä haittaakaan olisi (eikä kyllä minusta mitään hyötyäkään) --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 20. syyskuuta 2006 kello 21:45:27 (EEST)
:Tämän tyyppisiähän on Wikipediassa, miksikäs noita ei voisi laittaa. Hyötypuoli on tietysti mahdollisesti hiukan minimaalinen, mutta ehkä jotain yhteisöllistä kehitystä voisi seurata. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 25. lokakuuta 2006 kello 22:40:25 (EEST)
== Kuvakaappausten koko ==
Tästä tuli artikkelissa [[Kmail]] juttua. Eli kun ohjelmista kertoviin artikkeleihin laitetaan kuvakaappauksen pikkukuva, niin mikä koko kuvalle annetaan. Monessa kuvassa käytetään nyt 200px:ää, mutta joidenkin mielestä se on liian pieni ja 256:tta ehdotetaan.
Esimerkiksi artikkelissa [[Kmail]] kuvakoko on nyt 256px ja artikkelissa [[KDevelop]] 200px. Ehkäpä tuo 200 on turhan pieni, mutta viekö suurempi kuva sitten liikaa tilaa käytettäessä pienempiä resoluutioita? Minulla on ykkösnäytöllä resoluutiona 1280*1024, jossa tuo 256px on kyllä ihan sopivan kokoinen. Eli jonkinlainen yhtenäinen linja noihin pikkukuvien kokoon voitaisiin päättää. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 25. elokuuta 2006 kello 23:20:07 (EEST)
:Lisäsin vertailun tuohon alle. Itsestä on vaikea uskoa että 256 on liian iso kellekään. Tilaa jää vielä 800 resoluutiollakin tarpeeksi tekstille. --[[Käyttäjä:JTS|JTS]] 25. elokuuta 2006 kello 23:56:40 (EEST)
:Onko sillä loppuen lopuksi merkitystä saako pikkukuvasta selvää vai ei. Senhän voi joka tapauksessa klikata suuremmaksi hallutessaan --[[Käyttäjä:Rantarosvo|Rantarosvo]] 26. elokuuta 2006 kello 00:10:32 (EEST)
::Itse olen 200pxää suosinut. Samapa tuo kunhan itse kuva on 1:1 resoluutiolla tallenettu wikiin. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 26. elokuuta 2006 kello 22:15:38 (EEST)
===Vertailu===
[[Kuva:Kmail.png|thumb|left|200px|Kuvakokona 200]]
[[Kuva:Kmail.png|thumb|left|256px|Kuvakokona 256]]
<hr style="clear:both;">
== Kirjanmerkit/bookmarks ==
Kirjanmerkin nimen tulisi olla ohjaava.
Löysin nämä sivut MBNetistä linkillä "Linux-ohjeita suomeksi".
Se olisi ollut erinomainen kirjanmerkin nimi. Linkki itse ehdotti
kirjanmerkiksi "Etusivu - Linux.fi".
Kuka etsii suomalaista Linuxia sanalla "etusivu"? Pelkkä "Linux.fi"
tai "Linux suomeksi" ohjaisivat paremmin. Sana "etusivu" on (lähes?)
tarpeeton.
Lukirähjiöinen
Tuo otsikko on mediawikin ominaisuus, sama homma koskee wikipediaakin. Harvemminpa nettisivun otsikko varsinaisesti kertoo sen sisällöstä tuota tarkemmin. Kun menet jollekin muulle sivulle tässä wikissä tai wikipediassa niin huomaat että sivun nimi tulee tuolle samalle kohtaa (Linux.fi:Kahvihuone - Linux.fi). Mielestäni tämä käytänne on ihan hyvä. Mutta tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan! --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 22. elokuuta 2006 kello 11:03:26 (EEST)
== Kehitysidea ==
''Siirretty sivulta [[Keskustelu:Etusivu]] --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 8. elokuuta 2006 kello 11:09:29 (EEST)''
1. Tänne Linux.fi:hiin voisi pystyttää SMF-foorumin, koska täällä voisi olla tasokas ryhmä kasassa.
2. Etusivulle voisi lisätä Linuxuutiset.
3. Kun kerran on näin hyvä .fi domain on hukkaa tuhlata rahaa siihen, että täällä olisi vain Linuxwiki. Täällä voisi olla paljon muutakin Linuxiin liittyvää.
:Pohtimisen arvoisia ideoita...
:2. Linux-uutisia tarjoavia suomalaisia sivustoja on jo jopa linkitettynä etusivulla, ja suhtaudun varauksella vähien resurssiemme kuluttamiseen uutisten kirjoittamiseen. Tietysti joku [http://fi.wikipedia.org Wikipedian] tyylinen "Ajankohtaista"-laatikko voisi toimia jossa olisi yhden rivin "uutisia" tyyliin "[[KDE]] 3.5.4 julkaistu".
:1. Sama asia, kannattaako meidän lähteä kilpailemaan esim. [http://www.raja-antura.org Raja-anturan] tai sfnet.atk.linuxin kanssa? Suhtaudun varauksella, muiden mielipiteitä?
:3. Yleinen Linux-sivusto on joskus ollut suunnitteilla, esimerkiksi [[Linux.fi:Tietoa|Tietoa-sivulla]] luki aiemmin: " wiki.linux.fi on osa www.linux.fi sivustoa.". Tämä projekti vaan taitaa olla kuollut. [[Käyttäjä:Teppo|Teppo]] ehkä osaisi sanoa tästä jotain.
:Ps. Allekirjoitetaan viestit (kirjoita viestisi perään <nowiki>--~~~~</nowiki>)
:--[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 8. elokuuta 2006 kello 11:09:29 (EEST)
::Uutiset voidaankin jo toteuttaa täällä Wikin sisällä, jos niitä joku haluaa alkaa kirjoittamaan. Eli tehdä vain malline uutiset, joka sitten sisällytettäisiin etusivulle (kuten vaikka Wikipediassa on). --[[Käyttäjä:JTS|JTS]] 8. elokuuta 2006 kello 16:47:37 (EEST)
:::Jos jollakulla moiseen riittää aikaa ja viitseliäisyyttä, niin antakaa paukkua. Ylläpito päivittää etusivua sitten tarpeen mukaan. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 9. elokuuta 2006 kello 02:24:51 (EEST)
:::Tein nyt tuon mallinteen: [[Malline:Uutiset]]. Jos sinne muodostuu jotain niin liitetään se etusivulle. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 9. elokuuta 2006 kello 09:27:11 (EEST)
::::Olen joskus ajatellut, että  tällainen Linux.fi-niminen sivusto voisi toimia Linuxin "virallisena" suomalaisena kotisivuna, kuten se vissiinkin joskus muinoin toimikin (yritti toimia). Tällä meinaan, että sivuston tulisi tarjota aivan perinteisessä staattisessa muodossa lyhyt ja ytimekäs kuvaus siitä, mikä on Linux, kertoa kuinka sellainen asennetaan, sekä ylläpitää laajaa ja ajantasaista linkkiluetteloa suomenkielisistä Linux-sivustoista, -ohjeista ja -foorumeista (ja mahdollisesti myös muutamista tärkeimmistä kansainvälisistä). Lisäksi voisi tietysti olla kätevää, jos sivu pystyisi jollain tekniikalla (RSS?) kokoamaan keskeisien Linux-uutissivustojen annin samaan paikkaan. Tämä kaikki edellämainittu varmasti helpottaisi aloittelijoiden siirtymistä Linuxiin. Myös keskustelufoorumi voisi tulla kysymykseen, mutta sen täytyisi olla melko yleisluontoinen, koska eri jakeluilla on kuitenkin omat fooruminsa ja postituslistansa. Lähinnä kai sellainen voisi toimia tappelupaikkana siitä, mikä on paras distro, ja kenties tarjota aloittelijoille apua jakelun valintaan sun muuhun. --[[Käyttäjä:Teuvotohvelo|Teuvotohvelo]] 15. elokuuta 2006 kello 21:08:14 (EEST)
Kyllä uutiset ja keskustelufoorumi ym. kaikki voidaan toteuttaa jos joku viitsii tuottaa sisältöä ja esim. niitä uutisia. Linkkilistakin kyllä kunhan löytyy ne linkit. Tervetuloa hommiin.--[[Käyttäjä:Teppo|Teppo]] 19. elokuuta 2006 kello 00:03:44 (EEST)
Nyt kun toi keskustelufoorumi on toteutettu, kannattaisi laittaa linkki myös wikin etusivulta - olisin itsekin laittanut, mutta sivu taitaa olla lukittu. Kirjauduin keskustelufoorumiinkin nyt ihan sen takia, kun Ubuntu-foorumi on alhaalla, enkä kehdannut mennä OpenSusen foorumiin itkemään asiasta. Foorumiin taisi olla linkki Ubuntu-foorumissa, mutta vaikea oli foorumia löytää linux.fi:n etusivulta - vai onko mulla vain puusilmät. :D T: Peran
:Kyllähän se tuossa valikossa on heti Etusivu-kohdan alla (Keskustelualue). Voisihan sitä tietenkin agressiivisemminkin markkinoida. --[[Käyttäjä:Maakuth|Maakuth]] 1. syyskuuta 2007 kello 10.22 (EEST)
== Kenen sivusto?==
Olisi mukavaa tietää, kuka tai ketkä tämän sivuston takana ovat. Sivujen alareunassa olevan linkin perusteella löytyvällä sivulla [[Linux.fi:Tietoja]] on kerrottu kyllä kuka domainnimen omistaa, mutta selailemalla en löytänyt sen enempää tietoa siitä, mitä Mpolin takaa löytyy. Projektina tämä suomenkielinen Linux-Wiki on valtavan hyvä. Linuxia saadaan toivottavasti tunnetummaksi tavallisen rahvaan joukossa tämän tyylisen työkalun avulla - ja eniten tietenkin tästä on varmaan apua aktiiviharrastajajoukolle itsellensä. Jos olisi tarkemmin tietoa siitä, minkälainen porukka tai organisaatio sivuston taustalla on, väki ehkä paremmin sitoutuisi sivustoon ja ehkäpä jopa paremmalla luottamuksella antaisivat osaamistaan ja aikaansa projektille. Taustaporukan tuntemus tuo luottamusta projektin jatkuvuudelle. -- [[Käyttäjä:Karppa|Karppa]] 9. helmikuuta 2006 kello 11:43:54 (EET)
:Mjoo, tämä omistajuustilanne ei ole itsellenikään kovin selkeä. Jossain määrin tämä on Flugin projekti (Flugin postituslistoilla oli tästä ennen perustamista keskustelua), mutta ei kai kovin virallisesti. Ainoa kunnon omistaja taitaa olla [[Käyttäjä:Teppo|Teppo]] joka hoitaa serveripuolen ylläpitoa. Ps. pistetään uudet keskustelut kahvihuoneen yläreunaan niin nähdään heti mitkä ovat uusimmat keskustelut ja jonkinlainen järjestys säilyy. --[[Käyttäjä:Heikki|Heikki]] 9. helmikuuta 2006 kello 13:58:41 (EET)
::Loogistahan tuo lienee, uusin ylimmäisenä - enpä tullut ajatelleeksi (tai ajattelin vain asian jotenkin nurinkurisesti).
::[[Käyttäjä:Teppo|Teppo]] ottanee kantaa tuohon omistajuus-asiaan. Lähinnä sivuston omistajuus kiinnostaa minua siinä mielessä, kuinka pitkään sivusto on käytettävissä. Kun taustalla ei ole selkeästi organisoitunutta instituutiota, ei sivuston jatkuvuutta voi taata. Toissalta, mikä instituutio nykyään pystyy minkään asian jatkuvuutta takaamaan sen enempää... Mutta ehkäpä olisi selkeämpää, jos esim. [http://www.flug.fi/ FlUGilla] olisi jotenkin selkeämpi rooli Wikin osalta. Ja toki joku esim. [http://www.debian.org/social_contract Debianin yhteisösopimuksen] kaltainen julistus saattaisi vakuuttaa. -- [[Käyttäjä:Karppa|Karppa]] 9. helmikuuta 2006 kello 14:35:18 (EET)
Teppo selventää
Mpoli Oy on siis Tepon firma joka tuottaa ja ylläpitää erilaisia palveluja pääosin internetissä. Tämä wiki ja muut linux.fi -domainin alla olevat palvelut ovat yksinkertaisesti Mpolin palveluja joita hallitaan valistuneen diktatuurin periaatteella.
Mpolilla ei ole ollut pitkään aikaan mitään tekemistä flug:n toiminnan kanssa. Flugin toimintaa tuettiin alussa mutta yhteistyö on loppunut jo vuosia takaperin.
Mpoli tukee mm. seuraavia sivustoja ja toimintaa:
http://www.mikseri.net
http://www.puistoblues.fi
http://www.funk.fi
http://www.challenger.mpoli.fi
http://www.cruisingnight.tk/
ja monia muita sponsorointikohteita.
Mpolin omasta toiminnasta voi mainita mm. peliserverivuokrauksen http://www.nollapingi.net
Omat ja vieraat koneet laskien hostattavana ja ylläpidossa on noin 100 palvelinta joista yksi (1) on windows-pohjainen.
Mpolin nimi periytyy muinaisesta harrastuksesta eli Metropoli BBS järjestelmästä.
== Elämän suuria kysymyksiä ==
== Elämän suuria kysymyksiä ==
Nyt kun olen päässyt keskustelusivujen kirjotuksessa makuun, niin jatketaan samaan malliin;)
Nyt kun olen päässyt keskustelusivujen kirjotuksessa makuun, niin jatketaan samaan malliin;)

Navigointivalikko