Ero sivun ”Debian GNU/Linux” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
529 merkkiä lisätty ,  1. helmikuuta 2008
Rivi 50: Rivi 50:
  aptitude install paketti
  aptitude install paketti


Samalla komennolla asentuvat paketin tarvitsemat muut paketit. [[aptitude]] pitää kirjaa siitä, mitkä paketit on asennettu muun paketin takia "riippuvuuksina" ja poistaa ne, kun mikään paketti ei enää tarvitse niitä.
Samalla komennolla asentuvat paketin tarvitsemat muut paketit. aptitudella voi myös asentaa niin sanottuja tehtäviä (task). Suuremmat ohjelmistokokonaisuudet on koottu tehtäväkokonaisuuksiksi asennuksen helpottamiseksi, esimerkiksi [[KDE]]-työpöytäympäristön voi asentaa kokonaisuudessaan komennolla
aptitude install kde-desktop


Debian on vapaata ohjelmistoa (paitsi nonfree-osasto ja contrib-osaston riippuvuudet), joten [[lähdekoodi]] on saatavissa kaikkiin ohjelmiin. Jos koodia haluaa tutkia, lähdekoodin voi ladata aptitudella, kunhan asennuslähteissä on myös lähdekoodirivit:
Sähköpostipalvelin puolestaan asentuisi tehtävän ”mail-server” avulla. Tehtävät ja niiden osoittamat ohjelmistokokonaisuudet voi poistaa samalla tavalla kuin minkä tahansa yksittäisen paketinkin eli komennon <tt>aptitude remove</tt> avulla.
 
[[aptitude]] pitää kirjaa siitä, mitkä paketit on asennettu muun paketin takia ”riippuvuuksina” ja poistaa ne, kun mikään paketti ei enää tarvitse niitä.
 
Debian on vapaata ohjelmistoa (paitsi nonfree-osasto), joten [[lähdekoodi]] on saatavissa kaikkiin ohjelmiin. Jos koodia haluaa tutkia, lähdekoodin voi ladata <tt>apt-get source </tt>-komennolla, kunhan asennuslähteissä on myös lähdekoodirivit.
  apt-get source paketti
  apt-get source paketti


Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko