OpenMoHAA

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OpenMoHAA

Käyttöliittymä SDL
Lisenssi GPLv2
Kotisivu http://openmohaa.sf.net
Lähdekoodi sourceforge.net/projects/openmohaa/
open MoHAA aloitusivu

Niille jotka vielä nykyäänkin nauttivat vuonna 2002 julkaistusta Medal of Honor: Allied Assaultista on tulevaisuudessa mahdollisuus pelata peliä bugittomampana ja paranneltuna. IneQuation Studios niminen kehittäjätiimi aikoo nimittäin tehdä Allied Assaultista ilmaisen avoimen lähdekoodin version, OpenMoHAA:n.

Peli tulee pyörimään esikuvansa tavoin Quake3 -pelimoottorilla, mutta parannetulla visuaalisella ilmeellä. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole kopioida alkuperäistä peliä suoraan vaan kasata se alusta asti itse. Projektin pääpyrkimys on parantaa pelikokemusta ja helpottaa modaajien työtä. Kyseessä ei ole ilmainen peli vaan OpenMoHAA:n pelaaminen vaatii alkuperäisen MOHAA:n cd-avaimen.

Pelin käännös on vielä kehitysvaiheessa ja siitä ovat saatavana käännettävät tiedostot OpenMohaan SourceForgen sivuilta.

Asennus[muokkaa]

Kehitysversion asentaminen[muokkaa]

Kehitysversion lähdekoodit voi hakea ohjelmiston Svn-versionhallinnasta komennolla

svn co https://openmohaa.svn.sourceforge.net/svnroot/openmohaa openmohaa 

Tämän jälkeen ohjelma täytyy kääntää komentorivillä komennoilla:

cd openmohaa
./cross-make-mingw.sh 
make

Kehitysversion päivittäminen tapahtuu komennolla

svn update https://openmohaa.svn.sourceforge.net/svnroot/openmohaa openmohaa

Pelin tiedostot[muokkaa]

Kopioi Medal of Honor: Allied Assault Windows asennuksesta Pak0.pk3, Pak1.pk3, Pak2.pk3, Pak3.pk3, Pak4.pk3, Pak5.pk3 ja pak6.pk3 tiedostot ja sound hakemiston openmohaa/main kansioon.

Pelin käynnistys[muokkaa]

Pelin käynnistys tapahtuu komentorivillä paramentreillä:

cd openmohaa/build
cd release-linux-i386
./openmohaa.i386 +set sv_pure 0 +set vm_cgame 0 +set vm_game 0 +set vm_ui 0 +developer 1

Paras tapa kun peliä alkaa testata on tehdä oma palvelin (dedicated server) alkuperäisillä MOHAA binääreillä. Liity sitten peliin openmohaa asiakkaana (join). Verkko-koodi on otettu MOHAA yhteensopivuuden varmistamiseksi, mutta se toimii vain asiakkaalle asti. Openmohaa palvelimen koodi on vielä kesken, mutta vaikka se toimisi niin alkuperäisen MOHAA pelin palvelin on parempi vaihtoehto, kunnes lopullinen koodi on tehty.

ISo kiitos MOHAAAA yhteisölle, nyt on olemassa oma MOHAA palvelin testaamiseen ja pelaamiseen. IP osoite on: 109.70.148.54:12287.

Aiheesta muualla[muokkaa]