Käyttäjä:LinuxMan/Parhaat Linux-pelit

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä on lista Linux-peleistä, joita suosittelen. Kaikki pelit ovat saatavissa Linuxille ja usein muillekin käyttöjärjestelmille. Voit itse lisätä hienon pelin tänne, jos löydät sellaisen, sekä myös arvostelun.

Karlson[muokkaa]

SISÄLTÖVAROITUS: Lievää väkivaltaa ihmishahmoja kohtaan

Karlson on norjalaisen pelikehittäjän ja tubettajan Danin kehittämä peli. Siinä maitoa rakastava mies nimeltä Karlson jahtaa maailman ḱaikkea maitoa saadakseen kalsiumia ja tullakseen supervahvaksi. Kenttiä on viisitoista, joista kaikki ovat hauskoja. Voit myös yrittää saada ennätysaikaa kentässä. Maksullinen koko versio julkaistaan todennäköisesti Steamissa 2021.

Latauslinkit[muokkaa]

Kykysi[muokkaa]

  1. Jos törmäät pahiksiin tarpeeksi nopeaa, tai liu'ut heitä päin, ne eliminoituvat äkkiä. Myös oville ja ikkunoille voi tehdä niin, silloin ne hajoavat ja sinä menet Slow-Motioniin.
  2. Voit hypätä seiniltä toisille nopeasti, ja kerätä samalla nopeutta.
  3. Kun eliminoit pahiksen räjähdyksellä, menet Slow-Motioniin.
  4. Pahikset eivät voi eliminoida sinua räjähdyksillä, koska olet immuuni niille.

Aseesi[muokkaa]

Kaikki luodit, haulit ja kranaatit eliminoivat yhdestä osumasta.

  1. Pistooli: Ampuu yhden luodin, sitten toisen, sitten kolmannen jne.
  2. Konepistooli: Sama kuin tavallinen pistooli, mutta nopeammin.
  3. Haulikko: Ampuu useita hauleja. Rekyyli on suuri, mutta sillä voi tehdä haulikkohyppyjä.
  4. Kranaattisinko: Laukaisee yhden kranaatin pahiksia päin. Sillä voi tehdä kranaattihyppyjä.

Arvostelut[muokkaa]

10/10. Ei mitään valituksen aihetta. --LinuxMan tai keskustelu 9. lokakuuta 2020 kello 17.25 (EEST)

Team Fortress 2[muokkaa]

SISÄLTÖVAROITUS: Rajua väkivaltaa ihmisiä kohtaan, karkeaa kielenkäyttöä, Internet-kanssakäyntiä

Team Fortress 2 julkaistiin 2007 yksinkertaisena tiimipelinä, joka eroaa edeltäjästään Team Fortressista, joka oli modi Quakelle. Nyt se on kehittynyt monimutkaiseksi peliksi, jossa on avattavia aseita, kosmetiikoita ja muita ominaisuuksia. Peli on yhä hauska ja tarjoaa paljon viihdettä. Pelissä on myös vuosittainen Halloween-tapahtuma. Peli on käännetty suomeksi.

Latauslinkit[muokkaa]

Steam

Hahmoluokat[muokkaa]

Pelissä voi valita yhdeksästä ukkelista, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän hulluja. Ne ovat Scout, Soldier, Pyro, Demoman, Heavy, Engineer, Medic, Sniper ja Spy.

Pelinsisäinen talous[muokkaa]

Pelin kehittäjä VALVE on luonut eräänlaisen talouden peliin, pelaajat voivat vaihtaa aseita ja myydä niitä oikealla rahalla. Tämä maksaa neljä ja puoli tuhatta dollaria, joka ei kyllä ole kovin hyvä ostos.

Arvostelut[muokkaa]

8/10. Botit voisi hoidella ja päivityksiä pitäisi julkaista useammin. --LinuxMan tai keskustelu 9. lokakuuta 2020 kello 17.25 (EEST)

GZDoom[muokkaa]

SISÄLTÖVAROITUS: Riippuu IWAD-paketista

GZDoom on Doom-klassikkopelin lähdeporttaus, joka on täynnä eri ominaisuuksia. Sille kelpaavat lähes kaikki id Tech 1-moottorilla toimivat pelit, eli ainakin Doom, Heretic, Strife ja muut. Siinä on myös itselleen erityisiä lisäominaisuuksia, jotka antavat lisäosien tekijöille useita mahdollisuuksia.

Latauslinkit[muokkaa]

zdoom.org

Arvostelut[muokkaa]

10/10. Lisäosien teko on helppoa eri työkalujen avulla. --LinuxMan + chat | muokkaukset 1. joulukuuta 2020 kello 08.20 (EET)