Freedoom

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Freedoom
Freedoom.png
Freedoom
Lisenssi GPL
Kotisivu https://freedoom.github.io
Lähdekoodi github.com/freedoom/freedoom

Freedoom-projektin tavoitteena on luoda täydellinen, ilmaisen sisällön ensimmäisen persoonan ampujapeli, mutta Freedoom itsessään on vain pelin raaka-aine. Se on yhdistettävä yhteensopivaan Doom-moottoriin, jotta sitä voidaan toistaa.

On olemassa massiivinen taka katalogi, joka ulottuu yli kahden vuosikymmenen ja sisältää tuhansia Doom-tasoja ja muita pelin fanien tekemiä muokkauksia ("modit"). Freedoomin tavoitteena on olla yhteensopiva näiden kanssa ja mahdollistaa useimpien pelaamisen ilman tarvetta käyttää muita kuin ilmaisia ohjelmistoja.

Vaiheet[muokkaa]

Freedoom on itse asiassa kolme peliä yhdessä, joka koostuu kahdesta yksinpelille suunnatusta kampanjasta ja yhdestä tasosarjasta, joka on suunniteltu yksinomaan moninpelien kuolemaotteluun:

Vaihe 1[muokkaa]

Neljä jaksoa, kukin yhdeksän tasoa, yhteensä 36 tasoa. Tämä peli pyrkii yhteensopivuuteen The Ultimate Doom -moodien kanssa, jotka tunnetaan myös nimellä plain Doom tai Doom 1.

Vaihe 2[muokkaa]

32 tasoa yhdessä pitkässä jaksossa, mukana ylimääräisiä hirviöitä ja kaksoisputkinen haulikko. Tämän projektin tavoitteena on yhteensopivuus Doom II -mallien kanssa.

FreeDM[muokkaa]

32-tason peli, joka on suunniteltu kilpailukykyiseen deathmatch-peliin.

Asennus[muokkaa]

Freedoom löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä freedoom. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.