Dreamlinux

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tiimalasi.png
Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.
Dreamlinux
Dream-logo.png

Julkaisija
Viimeisin versio /
Julkaisusykli
Elinkaari
Paketinhallinta dpkg
Tila kehitys lopetettu
Arkkitehtuurit i386
Äitijakelu Debian, Morphix
Sukulaisjakelut
Kotisivu www.dreamlinux.com.br (ei toiminnassa)

Dreamlinux oli brasilialainen Debianiin, Morphixiin, Eliveen ja Kanotixiin pohjautuva live-cd. Se voidaan asentaa myös kiintolevylle. Tilaa se vaatii tällöin noin kaksi gigatavua. Aiemmin Dreamlinux käytti Morphixin asennusohjelmaa, mutta versiosta 2.2 Multimedia GL lähtien se käyttää omaa asennusohjelmaansa.

Dreamlinuxin painopiste on multimediasovelluksissa, mukana tulevat esimerkiksi GIMPShop, Gogh, Gsumi, Inkscape, Blender, Kino, Avidemux, dvd::rip, Grip, Gxine, Mplayer, Jack, Audacity ja Jokosher. Ulkonäköön panostetaan myös suuresti, esikuvana tässä suhteessa on Mac OS X. Dreamlinux käyttää Xfce-työpöytäympäristöä ja Engage-alapalkkia. MM GL -versiossa tulee mukana myös AIGLX + Beryl -yhdistelmä 3D-kiihdytettyä työpöytää varten. Dreamlinux tarjoaa myös automaattiset asennusskriptit ATIn ja NVIDIAn näytönohjainajureille sekä useille suosituille suljetun lähdekoodin sovelluksille. Dreamlinuxin skripti toimii kuitenkin vain joidenkin ATI-korttien kanssa.

Paketinhallintajärjestelmänä on deb-paketteja käyttävä dpkg. Dreamlinux käyttää Debianin pakettivarastoja.

Aiheesta muualla[muokkaa]