Wine-doors

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wine-doors

Käyttöliittymä Qt
Lisenssi GPL
Kotisivu sourceforge.net/projects/winedoors

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Wine-doors on Winen lisäosa, joka käyttää paketinhallintamenetelmää Windows-ohjelmien asentamiseen. Käyttäjän suorittaessa Windows-ohjelman asennuksen Winellä Wine-doors hakee tarvittavat asetukset (esim. Windowsista tutut rekisteriarvot) ja tiedostot (kuten .dll-tiedostot) Linuxin pakettienhallinnan tapaan. Ohjelma ei ole päivittynyt vuoden 2013 jälkeen.

Wine-doorsin paketinhallinta.
Wind-doors asentaa ohjelmaa.

Aktiiviset käyttäjät ja kehittäjät sekä myös esimerkiksi pelien valmistajat voivat julkaista Wine-doorsin tarvitsemia tietoja vaikkapa kotisivuillaan, jolloin ohjelmien asentaminen käy helposti.

Asennus[muokkaa]

Wine-doors löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä wine-doors. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Svn[muokkaa]

Halutessaan Wine-doorsin voi myös kääntää lähdekoodista hakemalla uusimman kehitysversion versionhallintajärjestelmästä. Tällainen versio ei kuitenkaan välttämättä aina toimi, ja kannattaakin mahdollisuuksien mukaan asentaa Wine-doors jakelun paketinhallinnasta.

Lähdekoodista asentaminen tapahtuu seuraavasti:

svn co http://www.wine-doors.org/svn/wine-doors/trunk wine-doors
cd wine-doors
python setup.py install

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]