Bitcoin Core

Linux.fista
Versio hetkellä 20. toukokuuta 2015 kello 18.39 – tehnyt Oselotti (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bitcoin Core

Käyttöliittymä Qt
Lisenssi MIT
Kotisivu bitcoin.org

Bitcoin Core on Bitcoin-projektin kehittämä Bitcoin-asiakasohjelma. Toisin kuin monet muut asiakasohjelmat, Bitcoin Core lataa lohkoketjun (blockchain) kokonaisuudessaan käyttäjän koneelle. Toimenpiteessä kuluu erittäin paljon aikaa riippuen verkkoyhteyden nopeudesta ja koneen tehoista. Lohkoketju vie paljon tilaa kiintolevyltä, koon näkee esimerkiksi blockchain.info-sivulta.

Asennus[muokkaa]

Debian[muokkaa]

Bitcoin-Qt löytyy Debianin pakettivarastosta.

Fedora / CentOS[muokkaa]

Fedoran openssl-paketti on patenttisyistä puutteellinen, eikä sisällä kaikkia tarvittavia ominaisuuksia, kuten ECC-algoritmeja. Tästä syystä ohjelmaa ei voi kääntää Fedorassa, eikä sitä löydy Fedoran pakettivarastoista tai RPM Fusionista.

Kolmannen osapuolen pakettivarastoissa on riskinsä! Asennettavat paketit ja niiden skriptit voivat tehdä järjestelmässä mitä tahansa.

Bitcoin Coren voi asentaa linux.ringingliberty.com/bitcoin-pakettivarastosta. Sivuston tarjoamat paketit eivät korvaa aiempaa openssl-pakettia, vaan asentavat sen rinnalle oman versionsa, mikä takaa sen ettei mikään mene rikki.

Toinen vaihtoehto on noudattaa samaa ohjetta, kuin muut jakelut.

Ubuntu / Mint[muokkaa]

Kaikki Ubuntuun perustuvat jakelut voivat noudattaa tätä ohjetta. Bitcoin Core voidaan asentaa PPA:n kautta. Avaa komentorivi ja komenna:

$ sudo add-apt-repository ppa:bitcoin/bitcoin
$ sudo apt-get update && sudo apt-get -y install bitcoin

Muut jakelut[muokkaa]

Ohjelman lataussivulta voi ladata tarball-paketin, joka sisältää Bitcoin Coren 32- ja 64-bittiset versiot. Niitä ei tarvitse asentaa, vaan ne ajetaan suoraan sellaisinaan.