Wine/GTA

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grand Theft Auto
Käyttöliittymä Wine
Lisenssi suljettu
Kotisivu http://www.rockstargames.com

Grand Theft Auto eli GTA on pelisarjan ensimmäinen osa. Rockstar Gamesin luomasta pelisarjasta. GTA-pelisarjan osia on 15. Peli keskittyy lähinnä rikollisuuteen Liberty Cityssä, jossa tavoitteena on suorittaa rikollispomojen tehtäviä.

GTA-peli käyttää ideaa interaktiivisesta pelimaailmasta, jossa pelaaja voi kierrellä kaupungeissa ja vaikuttaa sen tapahtumiin.

Testattu wine-1.2-rc2 versiolla.

Pelin idea[muokkaa]

Olet rikollinen ja tehtävänä on suorittaa tehtäviä rikollispomoille. Rikollispomoilta saatavissa tehtävistä sinun pitää tappaa joku tai ajaa autolla paikasta toiseen. Tehtäviä voi vastaanottaa vastaamalla puhelinkioskissa soivaan puhelimeen tai löytämällä auton, johon istuessa tehtävä alkaa.

Lataaminen[muokkaa]

Peli on saatavana ilmaisena (Freeware) Rockstar Gamesin kotisivulta. Valitsemalla pelin ja täyttämällä kaavakkeen. Pelin latauslinkki tulee sähköpostiin. Peli on pakattu zip-pakettiin. Vaikka peli on ladattavissa ilmaiseksi, sitä ei kuitenkaan saa levittää eteenpäin ilman Rockstar Gamesin lupaa. Aikaajoin Rockstarsin kotisivu on alhaalla. Pelit löytyvät seuraavilta lataussivustoilta GTA1-lataussivusto ja GTA2-lataussivusto.

Asennus[muokkaa]

Grand Theft Auton asennus ei vaadi mitään eritysasetuksia, mutta pelaaminen vaatii muutaman lisäosan asentamisen. Winen asetuksista on kuitenkin syytä laittaa yhteensopivuustilaksi Windows XP tai WINDOWS 98. Asenna peli Winellä käyttäen komentoa:

wine SETUP.EXE

Asennusohjelma luo myös kuvakkeen työpöytäympäristön valikkoon, josta käynnistäminen käy samaan tapaan kuin muidenkin ohjelmien osalta.

GTA Settings.exe varten on haettava www.dll-files.com sivustolta MFC42.DLL ja paketti purettava /windows/system/ hakemistoon ja asetettava yhteensopivuustilaksi Windows XP tai WINDOWS 98. Ja asetettava MFC42 kirjastoon Winen asetuksista käyttämään natiivia.

Asenna Dan Kegel's winetricks lisäosalla seuraava tiedosto komentoriviä apuna käyttäen.

winetricks vcrun6

HUOMAUTUS!! Peli ei vielä silti toimi, kaatuu MGL Fatal Erroriin. WDIRxxF.DLL (jota ei ole vielä löytynyt. Tutkitaan) Peli kaatuu myös Windows 2000 yhteensopivuustilassa, mutta antaa pitkän bugi ilmoituksen.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]