Ero sivun ”Garuda Linux” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
105 merkkiä lisätty ,  23. maaliskuuta 2021
Päivitys
(Muokkaus)
(Päivitys)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Garuda''' on [[Arch Linux]]iin pohjautuva jakelu. Se on tarkoitettu tehokkaaksi ja helppokäyttöiseksi. Garudan alkuperämaa on Intia. Garuda on saatavissa vain 64-bittiselle PC:lle. Garuda sopinee parhaiten niille, joilla on jo kohtalainen kokemus Linuxista. Mutta rohkea aloitelijakin voi tätä kokeilla.
'''Garuda''' on [[Arch Linux]]iin pohjautuva jakelu. Se on tarkoitettu tehokkaaksi ja helppokäyttöiseksi. Garudan alkuperämaa on Intia. Garuda on saatavissa vain 64-bittiselle PC:lle. Garudan saa monilla erilaislla työpöydillä varustettuna. Garuda sopinee parhaiten niille, joilla on jo kohtalainen kokemus Linuxista. Mutta rohkea aloittelijakin voi tätä kokeilla.


== Ominaisuuksia ==
== Ominaisuuksia ==


Garudan saa monille erilaisilla työpöydillä.
Garuda on jatkuvasti päivittyvä järjestelmä, joka pohjautuu hyvin pitkälti Arch-Linuxiin.
Garuda on jatkuvasti päivittyvä järjestelmä, joka pohjautuu hyvin pitkälti Arch-Linuxiin.
Garudassa käytetään BTRF-tiedostojärjestelmää. Tämä mahdollistaa helpon varmuuskopion oton käyttöjärjestelmästä. Tästä on hyötyä silloin, kun käyttöjärjestelmän päivitys epäonnistuu viallisen paketin jne. takia. Garudassa aiemman käytöjärjestelmän varsion voi käynnistää suoraan GRUB-alkulatausohjelmasta.
Garudassa käytetään BTRFS-tiedostojärjestelmää. Se mahdollistaa helpon varmuuskopion oton käyttöjärjestelmästä. Tästä on hyötyä silloin, kun käyttöjärjestelmän päivitys epäonnistuu viallisen paketin jne. takia. Garudassa aiemman käyttöjärjestelmän version voi käynnistää suoraan GRUB-alkulatausohjelmasta. Niinpä Garudan BTRFS vakauttaa muuten epävakaata "rulalavaa" Arch-pohjaista jakelupakettia.


==Kokemuksia==
==Kokemuksia==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko