Ero sivun ”Suositeltavat laitteistoratkaisut” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 48: Rivi 48:


===Näytönohjaimet===
===Näytönohjaimet===
Mieti näytönohjainta hankkiessasi, kuinka paljon tarvitset 3d-kiihdytystä. Mikäli toteat, että käyttösi on enemmän 2d-suuntautunutta, Matroxin kortit ovat hyvin tuettuja ja tarjoavat yleensä tähän parhaan kuvalaadun. Tosin ero on vain marginaalinen nykyisiin NVIDIA:n ja ATI:n kortteihin.
Näytönohjaimien ajurituki on vuonna 2017 erinomaisella tasolla, ja voi huoletta valita AMD kuin Nvidian kortin. Ks. [[Näytönohjaimet]]
 
Intelin [[wikipedia:fi:emolevy|piirisarjoilla]] olevia integroituja näytönohjaimia voi pitää tällä hetkellä parhaimpina, koska Intel tukee niiden avoimen lähdekoodin ajureiden kehitystä [http://intellinuxgraphics.org/], toisin kuin NVIDIA ja ATI. Haittapuolena näissä on se, ettei niiden teho välttämättä riitä uusimmille peleille ja muuhun vaativampaan käyttöön.
 
Näytönohjainten ajureissa NVIDIA:n ajurit ovat selkeästi tehokkaammat ja toimivammat kuin ATI:n, joten NVIDIA:n kortti on suositeltava, jos haluaa saada 3d-rautakiihdytyksen toimimaan. ATI on kuitenkin kuromassa NVIDIA:n etumatkaa umpeen. Sekä NVIDIA:n että ATI:n ajurit ovat suljettuja. ATI:n vanhemmille korteille on kuitenkin olemassa myös avoin, 3d-kiihdytyksen tarjoava ajuri.
 
Lisätietoja artikkelissa [[näytönohjaimet]].


===WLAN===
===WLAN===
185

muokkausta

Navigointivalikko