Ero sivun ”Rclone” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 613 merkkiä lisätty ,  27. elokuuta 2016
vähän käyttöohjetta
(vähän käyttöohjetta)
Rivi 9: Rivi 9:
}}
}}


'''rclone''' on [[Avoin lähdekoodi|avoimen lähdekoodin]] [[Pilvipalvelut|pilvipalveluiden]] synkronointiohjelmisto, jota käytetään [[Komentorivi|komentoriviltä]].
'''rclone''' on [[Avoin lähdekoodi|avoimen lähdekoodin]] [[Pilvipalvelut|pilvipalveluiden]] synkronointiohjelmisto, jota käytetään [[Komentorivi|komentoriviltä]]. rclone on hyvä vaihtoehto pilvipalveluiden omille [[Suljettu lähdekoodi|suljetun lähdekoodin]] asiakasohjelmille. Ohjelmaa voidaan luonnehtia pilvipalveluiden [[rsync]]iksi.


Ohjelma tukee useita pilvipalveluita mm.
Ohjelma tukee useita pilvipalveluita mm.
Rivi 34: Rivi 34:
  # cp rclone.1 /usr/local/share/man/man1/
  # cp rclone.1 /usr/local/share/man/man1/
  # mandb
  # mandb
==Käyttö==
Ohjelman käyttöön löytyy yksityiskohtainen dokumentaatio ohjelman kotisivuilta: http://rclone.org/docs/
Pilvipalveluiden konfiguraatio tapahtuu komennolla:
$ rclone config
rclone kyselee käyttäjältä käytettävän pilvipalvelun ja osaa pyytää API-avaimen itsestään. Tarvittaessa rclone osaa myös salata oman asetustiedostonsa. Tämä saattaa olla tarpeen mikäli ohjelmaa käytetään ''epäluotettavassa järjestelmässä'', kuten laiskasti ylläpidetyllä monen käyttäjän palvelimella. Tässä tapauksessa rclone kysyy salasanan aina sitä kutsuttaessa.
rclone tukee monia pilvipalveluita, kuten myös useita saman palvelun tilejä. Käyttäjä voi nimetä nämä palvelut mielivaltaisesti. Olkoon seuraavissa esimerkeissä käytettävä pilvipalvelu nimetty ''pilveksi''.
Pilveen tallennetut tiedostot voidaan listata <tt>ls</tt>-komennolla. Pilven juureen päästään käsiksi jättämällä hakemisto tyhjäksi, tosin kaksoispiste tarvitaan silti.
$ rclone ls pilvi:hakemisto
Tiedostoja voidaan kopioida pilveen ja sieltä pois <tt>copy</tt>-komennolla, jonka ensimmäinen parametri on ''mistä'' ja toinen parametri on ''minne''.
$ rclone copy pilvi:lomakuvat/eiffel.jpg ~/kuvat/
Hakemistoja voidaan synkronoida keskenään <tt>sync</tt>-komennolla:
$ rclone sync ~/musiikki/ pilvi:musiikki
Täydellinen lista rclonen komennoista löytyy ohjelman kotisivulta: http://rclone.org/commands/


==Katso myös==
==Katso myös==

Navigointivalikko