Ero sivun ”GNU GRUB 2” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
3 merkkiä lisätty ,  7. heinäkuuta 2012
→‎Uuden käyttöjärjestelmän lisääminen: Poistettu ubuntu-spesifiä tekstiä
p (→‎Asetustiedostot: Vaihdettu Ubuntu-spesifinen info yleispätevämmäksi)
(→‎Uuden käyttöjärjestelmän lisääminen: Poistettu ubuntu-spesifiä tekstiä)
Rivi 64: Rivi 64:
}  
}  
</pre>
</pre>
Tässä ensimmäinen <tt>[[echo]]</tt>-rivi ei vaikuta Grubin toimintaan mutta tällä tavoin tehtynä ajettaessa <tt>update-grub2</tt> nähdään, että yllä tehty määrittely käydään läpi. Esimerkki valaisee eri kenttien merkityksen, <tt>menuentry</tt> määrittelee näkyvän tekstin, ja <tt>root</tt> osion, josta ydin haetaan. Osioihin viitataan eri tavalla kuin vanhassa Grubissa! Laitteiden numerointi alkaa nollasta, esimerkiksi [[laitetiedosto]]a <tt>sda</tt> vastaa laite 0, <tt>sdb</tt>:tä laite 1 jne. Sen sijaan osionumerot menevät kuten Linuxissa, esimerkiksi (hd0,1) vastaa osiota <tt>sda1</tt> ja (hd0,10) osiota <tt>sda10</tt>.
Tässä ensimmäinen <tt>[[echo]]</tt>-rivi ei vaikuta Grubin toimintaan mutta tällä tavoin tehtynä päivityskommennon ajon yhteydessä nähdään, että yllä tehty määrittely käydään läpi. Esimerkki valaisee eri kenttien merkityksen, <tt>menuentry</tt> määrittelee näkyvän tekstin, ja <tt>root</tt> osion, josta ydin haetaan. Osioihin viitataan eri tavalla kuin vanhassa Grubissa! Laitteiden numerointi alkaa nollasta, esimerkiksi [[laitetiedosto]]a <tt>sda</tt> vastaa laite 0, <tt>sdb</tt>:tä laite 1 jne. Sen sijaan osionumerot menevät kuten Linuxissa, esimerkiksi (hd0,1) vastaa osiota <tt>sda1</tt> ja (hd0,10) osiota <tt>sda10</tt>.


<tt>linux</tt>- ja <tt>initrd</tt>-rivit kertovat, mistä hakemistosta suhteessa asetettuun juuriosioon ydin ja [[initrd]]-tiedosto löytyvät.  
<tt>linux</tt>- ja <tt>initrd</tt>-rivit kertovat, mistä hakemistosta suhteessa asetettuun juuriosioon ydin ja [[initrd]]-tiedosto löytyvät.  
574

muokkausta

Navigointivalikko