Keskustelu käyttäjästä:Heikkiket

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikös noissa ohjelma artikkeleissa kannattaisi olla katso myös kohta, jossa olisi vastaava ohjelma tai toinen vaihtoehto kuin esitelty ohjelma. Näin minä ainakin olen aina tehnyt. Sillä voi verrata ohjelmia helposti, jos esimerkiksi jotain ohjelmaa ei löydykään reposta. --Lahtis 12. joulukuuta 2010 kello 15.40 (EET)

No tuossa on se ongelma, että noiden ohjelmien käyttötarkoitukset on vähän erilaisia. Linuxissahan ei varsinaisesti ole kovin monta tasan samanlaista ohjelmaa, vaan monesti ohjelmilla on vähän eri tavoitteet. Esimerkiksi Qtractorin ja Ardourin vertaaminen keskenään on vähän hölmöä, kun Ardour on Pro Toolsin tai Cubasen kaltainen, ja Qtractor käsittääkseni enemmän Logic-mainen. Olen suunnitellut, että tänne Wikiin pitäisi tehdä sivuja, joilta voisi helposti löytää ohjelmia käyttötarkoituksen perusteella. Voisi myös olla sivu, jossa on listattu erilaisia musiikillisia lopputuloksia (demo rokkibändille, transkriptio jostain kappaleesta, trance-biisi, remix, pelimusiikkia) ja kerrottu sitten millä ohjelmakombinaatiolla tiettyyn lopputulokseen on mahdollista päästä. Kuitenkin vaikkapa MhWaveEdit-artikkeliin voisi laittaa Audacityn ja ehkä jonkun Sweepin "Samankaltaisia ohjelmia" -otsikon alle. --Heikkiket 12. joulukuuta 2010 kello 17.21 (EET)
Joo onhan noiden ohjelmien käyttötarkoitukset erilaisia. Olet siinä oikeassa. Hyvältä muuten tuo suunnitelma kuulostaa. Tehdään noin. Yritän auttaa tässä tarpeen mukaan. Kun on jonkin verran kokemusta näistä. --Lahtis 12. joulukuuta 2010 kello 21.30 (EET)