Ero sivun ”Modprobe” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
16 merkkiä poistettu ,  25. heinäkuuta 2009
p
→‎Käyttö: selitys ennen esimerkkiä
p (wikilinkkejä)
p (→‎Käyttö: selitys ennen esimerkkiä)
Rivi 6: Rivi 6:


== Käyttö ==
== Käyttö ==
Ladataan käyttöön moduuli "moduuli". Moduulille voidaan antaa parametreja kirjoittamalla niitä moduulin nimen perään syntaksilla <tt>arvo=asetus</tt>. Mahdolliset parametrit ovat moduulikohtaisia. Onnistuessaan modprobe ei tulosta mitään.
  modprobe moduuli
  modprobe moduuli
Lataa käyttöön moduulin "moduuli". Moduulille voidaan antaa parametreja kirjoittamalla niitä moduulin nimen perään syntaksilla <tt>arvo=asetus</tt>. Mahdolliset parametrit ovat moduulikohtaisia. Onnistuessaan modprobe ei tulosta mitään.


Ladattuja moduuleja voidaan myös poistaa käytöstä ajon aikana komennolla
Ladattuja moduuleja voidaan myös poistaa käytöstä ajon aikana komennolla
  modprobe -r moduuli
  modprobe -r moduuli
Tämäkään komento ei tulosta onnistuessaan mitään. Moduulin poisto onnistuu vain silloin, kun se ei ole jonkin toisen moduulin tai prosessin käytössä. Moduulien keskinäiset riippuvaisuudet näkee komennon [[lsmod]] tulosteesta. Moduulien poistamiseksi tulee olla myös tälle toiminnolle kernelissä tuki, joka on kuitenkin sisällytetty useimpiin jakeluihin.
Tämäkään komento ei tulosta onnistuessaan mitään. Moduulin poisto onnistuu vain silloin, kun se ei ole jonkin toisen moduulin tai [[prosessi]]n käytössä. Moduulien keskinäiset riippuvaisuudet näkee komennon [[lsmod]] tulosteesta. Moduulien poistaminen vaatii erillisen tuen ytimeltä, mikä on kuitenkin sisällytetty useimpiin jakeluihin.


== Katso myös ==
== Katso myös ==
4 316

muokkausta

Navigointivalikko