Ero sivun ”Digi-tv” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 524 merkkiä lisätty ,  6. kesäkuuta 2009
"VLC" ja "gxine" ohjeet lisätty
(→‎Sovittimet: Ajurin "firedtv" tiedot päivitetty)
("VLC" ja "gxine" ohjeet lisätty)
Rivi 62: Rivi 62:


Mikäli käytät totem-xineä, katso kohta Xine.
Mikäli käytät totem-xineä, katso kohta Xine.
=== gxine ===
DVB-toiston aloittaminen: "Tiedosto > DVB" tai "Tiedosto > Avaa MRL... > dvb://".  Kanavalistalla olevat kanavat ilmestyvät soittolistalle ja viimeksi toistettua kanavaa aletaan toistaa.  Kanavalista luetaan tiedostosta "~/.xine/channels.conf".
DVB-tekstitys pitää tarvittaessa aktivoida valikosta: Esimerkiksi "Näytä > Tekstitykset > Kanava 0 / fin" tai "Näytä > Tekstitykset > Kanava 1 / swe".  Soittolistalta voi haluamansa kanavat tallentaa mediamerkintöihin, jolloin ne ovat helpommin saatavilla.  Ääniraitaa ei voi valita, ensimmäinen saatavilla oleva toistetaan.
Kanavalistan kanaviin viitataan niiden nimellä ("dvb://YLE Teema") tai järjestysnumerolla ("dvb://4", ensimmäinen kanava listalla on "dvb://0").  Ohjelmatiedot tämänhetkisestä ja seuraavasta ohjelmasta saa näkyviin OSD-näyttöön näppäimellä "u" tai "<f7>" toiston aikana.
=== VLC ===
Lataa kanavalista seuraavasti: "Media > Avaa tiedosto > .xine/channels.conf".  Viite kanavalistaan luodaan soittolistalle.  Puumuotoisen hierarkian laajentamalla saa esiin listan kaikista kanavista.
Yksittäisiä kanavia ei voi kopioida soittolistalta mediakirjastoon, mutta koko hierarkian voi.  Kanavan nimi tai esitettävä ohjelma näkyy toistoa aloittaessa OSD-viestinä.  Äänen ja tekstityksen kielen voi asetuksista määritellä oletusarvoisesti käyttöön, mutta niitä voi myös toiston aikana vaihtaa.  Esimerkiksi "Ääni > Ääniraita > Raita 1 - [English]" ja "Video > Tekstitysraita > 4:3 subtitles [Suomi]"


== Sovittimet ==
== Sovittimet ==
20

muokkausta

Navigointivalikko