Ero sivun ”Keskustelu:PATH” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 419 merkkiä lisätty ,  25. maaliskuuta 2009
(millainen esimerkkipolun pitäisi olla)
 
Rivi 15: Rivi 15:


--[[Käyttäjä:LP|LP]] 25. maaliskuuta 2009 kello 14.36 (UTC)
--[[Käyttäjä:LP|LP]] 25. maaliskuuta 2009 kello 14.36 (UTC)
:On tosiaan hyvä, että esimerkki-PATH on lyhyt ja sisältää vain lähes kaikista (nyky)järjestelmistä löytyviä hakemistoja. /usr/bin voisi hyvinkin olla ennen /biniä juuri ylläkuvatusta syystä. Sbinien on mielestäni hyvä olla PATHissä siksi, että niihin sisältyy joitakin ohjelmia, joita voi hyödyntää ilmankin ylläpito-oikeuksia (esim [[ifconfig]]) ja lisäksi niistä on apua käytettäessä <tt>[[sudo]]</tt>n ja <tt>[[su]] -c</tt>:n tyyppisiä komentoja (hyvin yleistä kotikoneilla). Esimerkiksi Fedora on hiljattain [https://fedoraproject.org/wiki/Features/SbinSanity päättänyt] lisätä sbinit kaikkien käyttäjien PATHeihin. Ne voisivat ehkä kuitenkin olla loppupäässä, jotta mahdolliset haitat minimoituisivat (eivätkä ne sotkisi esimerkiksi Fedorassa käytössä olevaan consolehelperiä).
:/opt/binin voisi poistaa, koska sitä ei taida löytyä kaikkialta. /usr/local/bin ja /usr/local/sbin on mielestäni ''useimmissa tapauksissa'' kätevintä pitää loppupäässä, jottei niiden sisältö (esim omatekoiset ja -nimetyt skriptit) sotke muita hakemistoja. Eli miten olisi seuraava:
/usr/bin:/usr/sbin:/bin:/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin:/home/[[käyttäjä]]/bin:/usr/games
:/usr/gamesin tarpeellisuus on tosin hiukan kyseenalainen, esim Archissa ja openSUSEssa edes [[bsdgames]]it eivät mene tuonne. --[[Käyttäjä:Pb|Pb]] 25. maaliskuuta 2009 kello 17.06 (UTC)
4 316

muokkausta

Navigointivalikko