Ero sivun ”Aikaleima” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
42 merkkiä lisätty ,  25. maaliskuuta 2009
p
ei muokkausyhteenvetoa
(mtime, ctime ja atime)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Ydin ylläpitää tiedostojen kolmea aikaleimaa: ''mtime'', ''ctime'' ja ''atime''. mtime on yleensä tiedoston viimeisen muutoksen, ctime [[i-node]]n viimeisen muutoksen ja atime viimeisen lukemisen ajankohta. Aikaa käsitellään yleensä kokonaisina sekunteina vuoden 1970 alusta.
[[Ydin]] ylläpitää tiedostojen kolmea aikaleimaa: ''mtime'', ''ctime'' ja ''atime''. mtime on yleensä tiedoston viimeisen muutoksen, ctime [[i-node]]n viimeisen muutoksen ja atime viimeisen lukemisen ajankohta. Aikaa käsitellään yleensä kokonaisina sekunteina vuoden 1970 alusta.


Kaikki käytetyt tiedostojärjestelmät eivät tue näitä aikaleimoja, jolloin tiedostojärjestelmän ajuri tai tiedostojärjestelmää käyttävä ohjelma tarvittaessa muodosta aikaleimat käytössä olevasta tiedosta, huomioiden aikaleimojen tavallisimmat käytöt. Käyttäytymiseen voi usein vaikuttaa joko [[mount|liitosvalitsimilla]] tai ohjelman asetuksilla.
Kaikki käytetyt [[tiedostojärjestelmä]]t eivät tue näitä aikaleimoja, jolloin tiedostojärjestelmän ajuri tai tiedostojärjestelmää käyttävä ohjelma tarvittaessa muodosta aikaleimat käytössä olevasta tiedosta, huomioiden aikaleimojen tavallisimmat käytöt. Käyttäytymiseen voi usein vaikuttaa joko [[mount|liitosvalitsimilla]] tai ohjelman asetuksilla.


==mtime==
==mtime==
Rivi 21: Rivi 21:


[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Tiedostojärjestelmät]]
4 316

muokkausta

Navigointivalikko