Ero sivun ”Convert” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
30 merkkiä poistettu ,  22. tammikuuta 2009
p
p (→‎Asiakirjan koon pienentäminen: syntax error + tarkennusta aiheeseen)
Rivi 21: Rivi 21:


====Asiakirjan koon pienentäminen====
====Asiakirjan koon pienentäminen====
Mikäli tiedoston koko halutaan pitää mahdollisimman pienenä voi käyttää liäoptiota ''-monochrome'', joka muuttaa kuvan mustavalkoiseksi.  
Mikäli tiedoston koko halutaan pitää mahdollisimman pienenä voi käyttää liäoptiota <tt>-monochrome</tt>, joka muuttaa kuvan mustavalkoiseksi.  
 
Oletetaan että kyseessä on vaikka monisivuinen skannattu kirje.
Ensin muutetaan tiedostot mustavalkoiseksi png-kuvaksi, jolloin saadaan png-formaatin hyödyt irti. Vaikka kohde tiedosto on määritetty muotoon ''kirje.png'', syntyy muunnoksessa useita kirjekuvia (kirje-1.png, kirje-2.png... jne)


Oletetaan että kyseessä on vaikka monisivuinen skannattu kirje. Ensin muutetaan tiedostot mustavalkoiseksi png-kuvaksi. Vaikka kohdetiedosto onkin määritetty muotoon <tt>kirje.png</tt>, syntyy muunnoksessa useita tiedostoja (kirje-1.png, kirje-2.png... jne)
  convert -monochrome *.jpg kirje.png
  convert -monochrome *.jpg kirje.png


Sitten mustavalkokuvat muutetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi
Seuraavaksi mustavalkokuvat muutetaan yhdeksi pdf-tiedostoksi
 
  convert -monochrome *.png kirje.pdf
  convert -monochrome *.png kirje.pdf


Tällä tavalla voidaan saada asiakirjan koko jopa kuusi kertaa pienemmäksi.
Tällä tavalla voidaan saada asiakirjan koko jopa kuusi kertaa pienemmäksi.


'''HUOM!'''  
'''HUOM!''' Jos muutettavat kuvat ovat png-muodossa, ne ovat hyvälaatuisia (tarkkuus 400dpi tai parempi) ja niitä on paljon (yli 10), vaatii [[PDF]]-tiedoston luominen huomattavasti resursseja tietokoneelta. Lisäksi saatu [[PDF]]-tiedosto on suuri, ellei kyseessä ole mustavalkotiedosto, eli ei sovellu esimerkiksi sähköpostin liitteeksi. Siksi kannattaakin käyttää jotain muuta lähdeformaattia kuin png:tä.
Jos muutettavat kuvat ovat png-muodossa, ne ovat hyvälaatuisia (tarkkuus 400dpi tai parempi) ja niitä on paljon (yli 10), vaatii [[PDF]]-tiedoston luominen huomattavasti resursseja tietokoneelta. Lisäksi saatu [[PDF]]-tiedosto on suuri, ellei kyseessä ole mustavalkotiedosto, eli ei sovellu esimerkiksi sähköpostin liitteeksi. Siksi kannattaakin käyttää jotain muuta lähdeformaattia kuin png:tä.


== Katso myös ==
== Katso myös ==

Navigointivalikko