Ero sivun ”Linuxin jakelupaketit” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
11 merkkiä poistettu ,  4. joulukuuta 2008
viittaus jakelu-artikkeliin ja alkukappaleen uudelleenmuotoilu, kun tämä artikkeli ei hävinnytkään
(viittaus jakelu-artikkeliin ja alkukappaleen uudelleenmuotoilu, kun tämä artikkeli ei hävinnytkään)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Linuxin jakelupaketit''' ovat ohjelmakokonaisuuksia, joissa on valmiiksi koottuna käyttöjärjestelmän ydinosien lisäksi erilaisia sovellusohjelmia. Monet Linuxin jakeluversiot ovat erikoistuneita tietyntyyppisiin tehtäviin, joita voivat olla tietokonepalvelinten ylläpito, tietoverkon rasituskyvyn kokeileminen, multimedia jne., ja ne perustuvat johonkin suurempaan Linuxin jakelupakettiin.
'''Linuxin jakelupaketit''' eli jakelut ovat Linux-käyttöjärjestelmän versioita, joihin itse käyttöjärjestelmän lisäksi kuuluu suuri määrä erilaisia sovellusohjelmia. Tässä artikkelissa esitellään joitakin isompia jakeluita, [[jakelu]]ista yleisemmin eri artikkelissa.


Samalle perustelle kehitettyjä Linuxin jakelupaketteja voi yhdistää samankaltainen tiedostojen käsittelyohjelma ja tiedostojärjestelmä, mikä helpottaa tiedostojen yhteensopivuutta vähäisellä vaivalla.
Yleiskäyttöisiä suuria jakeluita on kymmeniä, mutta niiden variaatioita, esimerkiksi tiettyyn tarpeeseen tarkoitettuja erikoistuneita jakeluita on lukemattomia. Uuden jakelun perustaminen onnistuu henkilökohtaisenakin projektina, joskin pienenkin jakelun ylläpito edes jotenkin laadukkaana vaatii panostusta.


==Suuria ja laajoja perusjakelupaketteja==
==Suuria ja laajoja perusjakelupaketteja==
785

muokkausta

Navigointivalikko