Ero sivun ”Bashin ulkoasu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
16 merkkiä poistettu ,  22. marraskuuta 2008
p
Rivi 110: Rivi 110:
  [käyttäjä@kone:~]$  
  [käyttäjä@kone:~]$  


Nyt osaamme siis liittä ulkopuolisia komentoja, mutta komentokehotteemme näyttää silti vielä hieman keskeneräiseltä. Lisäämme siihen siis hieman väriä piristämään ulkoasua. Värikoodit joita käytämme, tulee aina laittaa <tt>\[\033[VÄRIKOODIm\]</tt>-merkkijonon sisään (kohtaan jossa lukee värikoodi). Muutoin bash ei tajua niitä. Voit käyttää värikoodeja sellaisenaan tai sitten tallentaa ne muuttujaan, jolloin niiden käyttö on huomattavasti vaivattomampaa. Alla olevassa taulukossa on listattu värikoodit
Nyt osaamme siis liittää ulkopuolisia komentoja, mutta komentokehotteemme näyttää silti hieman keskeneräiseltä. Lisäämme siihen siis hieman väriä piristämään ulkoasua. Värikoodit joita käytämme, tulee aina laittaa <tt>\[\033[VÄRIKOODIm\]</tt>-merkkijonon sisään (kohtaan jossa lukee värikoodi). Muuten bash ei tajua niitä. Voit käyttää värikoodeja sellaisenaan tai tallentaa ne muuttujaan, jolloin niiden käyttö on huomattavasti vaivattomampaa. Alla olevassa taulukossa on listattu värikoodit.
{|
{|
|'''Väri'''
|'''Väri'''
Rivi 164: Rivi 164:
|}
|}
    
    
Seuraavassa esimerkissämme lisäämme vielä aikaisemmin tekemäämme komentokehotteen ulkoasua muuttavan funktioon muutamia värejä. Ensin teemme niistä paikallisia muuttujia, joiden nimiä voidaan käyttää värien tulostamiseen. Värit tulee asettaa voimaan ennen sitä tekstinpätkää, johon sen halutaan vaikuttavan, koska bashin fontin väri vaihtuu ruudulle tulostamisen ajaksi ja emme halua ylimääräisiä värejä komentokehotteeseemme. Värit myös jatkuvat siihen asti kunnes toinen väri määrätään. Huomaa komentokehotteen lopussa oleva <tt>$EI_VARIA</tt>-komento, jota ilman viimeksi annettu väri jäisi näkymään vielä kirjoitettavassakin tekstissä.
Seuraavassa esimerkissä lisäämme vielä aikaisemmin tekemäämme komentokehotteen ulkoasua muuttavan funktioon muutamia värejä. Ensin teemme niistä paikallisia muuttujia, joiden nimiä voidaan käyttää värien tulostamiseen. Värit tulee asettaa voimaan ennen sitä tekstinpätkää, johon sen halutaan vaikuttavan, koska bashin fontin väri vaihtuu ruudulle tulostamisen ajaksi ja emme halua ylimääräisiä värejä komentokehotteeseemme. Värit myös jatkuvat siihen asti kunnes toinen väri määrätään. Huomaa komentokehotteen lopussa oleva <tt>$EI_VARIA</tt>-komento, jota ilman viimeksi annettu väri jäisi näkymään vielä kirjoitettavassakin tekstissä.
  #!/bin/bash  
  #!/bin/bash  
  function muuta_kehote {  
  function muuta_kehote {  
Rivi 179: Rivi 179:
  }  
  }  
   
   
Nyt vain lataat tiedoston <tt>source</tt>lla ja ajat funktion muuta_kehote, ja komentokehote on entistä ehompi ja värikkäämpi.
Nyt vain lataat tiedoston <tt>source</tt>lla ja ajat funktion muuta_kehote, ja komentokehote on entistä ehompi ja värikkäämpi.


212

muokkausta

Navigointivalikko