Ero sivun ”GNU GRUB” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 379 merkkiä lisätty ,  18. elokuuta 2008
asetusten muokkaaminen käynnistyksen yhteydessä
p (hieman epäolennainen viittaus liloon pois)
(asetusten muokkaaminen käynnistyksen yhteydessä)
Rivi 43: Rivi 43:
=== Kommentointi ===
=== Kommentointi ===
Asetustiedostoon voi lisätä kommentteja mielensä mukaan, merkillä # alkavat rivit ovat kommentteja, eikä Grub ota niitä huomioon.
Asetustiedostoon voi lisätä kommentteja mielensä mukaan, merkillä # alkavat rivit ovat kommentteja, eikä Grub ota niitä huomioon.
=== Asetusten muokkaaminen käynnistyksen yhteydessä ===
Grub mahdollistaa käynnistysasetusten muokkaamisen käynnistyksen yhteydessä. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi vikatilanteissa tai jos halutaan kertaluonteisesti testata tiettyjen asetusten vaikutusta.
Muokkaaminen tapahtuu Grubin alkuvalikossa painamalla muokattavan käyttöjärjestelmän kohdalla e-painiketta. Tällöin näkyviin aukeaa kyseisen käyttöjärjestelmän asetukset suoraan <tt>/boot/grub/menu.lst</tt>-tiedostosta. Haluamaansa riviä pääsee muokkaamaan valitsemalla sen nuolilla ja painamalla sitten e:tä toistamiseen. Kun halutut muutokset on tehty, palataan muokkaustilasta enterillä. Kun kaikki muutokset on tehty, käynnistetään haluttu käyttöjärjestelmä painamalla b:tä.
Esimerkiksi haluttu Linux-käyttöjärjestelmä voitaisiin käynnistää yhden käyttäjän tilaan seuraavasti: painetaan käyttöjärjstelmän rivin kohdalla e:tä ja valitaan aukeavasta listasta rivi, joka alkaa sanalla <tt>kernel</tt>. Painetaan e:tä ja lisätään rivin loppuun sana ([[ytimen käynnistysparametrit|ytimen käynnistysparametri]]) <tt>single</tt>. Poistutaan muokkaustilasta enterillä ja käynnistetään käyttöjärjestelmä b:llä.
On huomattava, että näin tehdyt asetukset eivät tallennu mihinkään. Asetukset saa pysyviksi muokkaamalla <tt>/boot/grub/menu.lst</tt>-tiedostoa.


=== Salasanasuojaus ===
=== Salasanasuojaus ===

Navigointivalikko