Ero sivun ”X.Orgin asetukset” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
279 merkkiä lisätty ,  1. toukokuuta 2007
→‎Näyttö: tahdistusasetukset
p (Robot: Removing from Luokka:Työpöytä)
(→‎Näyttö: tahdistusasetukset)
Rivi 58: Rivi 58:


===Näyttö===
===Näyttö===
Näytön asetukset ovat tärkeät, sillä väärät saattavat jopa rikkoa näyttösi! Etenkin vaaka- ja pystytahdistusarvot ovat tärkeät.
Näytön asetuksia määriteltäessä on oltava tarkkana, sillä väärät asetukset saattavat jopa rikkoa näytön. Etenkin vaaka- ja pystytahdistusarvot ovat tässä suhteessa tärkeät. X.org osaa tosin yleensä automaattisestikin tunnistaa sopivat tahdistusarvot, joten niitä ei välttämättä kannata edes yrittää määrittää. Tällöin näytön asetukseksi riittää yleensä pelkkä tunniste.


Näytön tiedot määritellään osiossa <tt>Section "Monitor"</tt>. Näytölle annetaan tunniste (Identifier) sekä vaaka- ja pystytahdistusarvot (VertRefresh ja HorizSync). Oikeat tahdistusarvot löytyvät esimerkiksi näytön ohjekirjasta tai Internetistä valmistajan sivuilta.
Näytön tiedot määritellään osiossa <tt>Section "Monitor"</tt>. Näytölle annetaan tunniste (Identifier) sekä mahdollisesti vaaka- ja pystytahdistusarvot (VertRefresh ja HorizSync). Oikeat tahdistusarvot löytyvät esimerkiksi näytön ohjekirjasta tai Internetistä valmistajan sivuilta.


Esimerkki Philips 107e kuvaputkinäytön esittelystä:
Esimerkki Philips 107e kuvaputkinäytön esittelystä:
Rivi 69: Rivi 69:
     VertRefresh 50-160                  #Vaakatahdistus
     VertRefresh 50-160                  #Vaakatahdistus
  EndSection
  EndSection


===Laitteet käyttöön===
===Laitteet käyttöön===
4 316

muokkausta

Navigointivalikko