Tinkercad

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sivun poistoa on ehdotettu! Lista poistoehdotuksista
Syy: Ei liity LinuxiinAutodesk Tinkercad
Käyttöliittymä selainpohjainen, javascript
Lisenssi suljettu
Kotisivu tinkercad.com

Tinkercad on ilmainen www-selaimella toimiva yksinkertainen 3D-suunnittelu-, elektroniikka- ja koodausohjelma, jotka auttavat ihmisiä ympäri maailmaa ajattelemaan ja luomaan. Se toimii myös Windowsin lisäksi Linuxissa Ainakin Firefoxissa ja Chromessa. Tinkercad luo 3D-geometrian JavaScriptillä. Sen 3D-suunnittelu ominaisuudet ovat todella helppokäyttöisiä, joten tyhmempikin ihminen tajuaa miten 3D-malleja luodaan ja eletroniikkaa voi testata ihan vain virtuaalisesti.

  • 3D-suunnittelun peruspalikat ovat oikessa reunassa, josta valitaan haluttu muoto ja muokataan sitä. Kaikista muokkauksista voi tallentaa omia peruspalikoita. Peruspalikoita ovat mm. laatikko, sylinteri, pallo, kartio ja teksti.
  • Elektroniikan peruspalikat ovat oikessa reunassa, josta valitaan haluttu komponentti ja sijoitetaan se ruudulle. Vedetään johdot. Lopuksi voidaan simuloida sitä, jolloin nähdään toimiiko se.
  • Koodipalikat löytyvät vasemmasta reunasta ja ne vedetään oikeaan järjestykseen keskellä sijaitsevaan ikkunaan. Vasemmassa ikkunassa näet palikan hahmottuvan.

Ohjelmaan voi tuoda (import) myös omia tuotoksia stl, obj ja svg-muodoissa. Ja voi viedä (export) niitä stl, obj ja svg-muodoissa takaisin. SVG-tukee myös laserleikkausta. Ja kaikki muodot voi tulostaa 3D-tulostimella mikäli sellaisen omistaa. Ohjelmassa voi jakaa omat tuotoksensa haluamalla lisenssillä muiden ihailtavaksi tai käytettäväksi.

3D-suunnittelu
Elektroniikka ja piirilevyt
Koodipalikat