Moonlight

Linux.fista
(Ohjattu sivulta Silverlight)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Moonlight-selainlaajennos 3.99.0.1 näyttämässä Silverlightilla esitettyä sivua.

Moonlight on Mono-pohjainen avoimen lähdekoodin toteutus Microsoftin Silverlight-www-ohjelmointiympäristöstä. Ohjelman kehitys on lopetettu, koska Silverlight liitännäisen kehittäminen lopetettiin vuonna 2013 ja Microsoft kehoittaa verkkosivustoja siirtymään Silverlightista HTML5-tekniikkaan. Ohjelmasta oli myös Firefoxille oleva Pipelight-selainliitännäinen on tarjolla.

Moonlight-version huijaaminen[muokkaa]

Mikäli Silverlight sivut valittavat väärästä versiosta, niin voit myös kokeilla hieman poikkeavampaa keinoa, ja etsiä koneeltasi libmoonpluginxpi.so-tiedosto. Tiedosto voi löytyä esimerkiksi hakemistosta ~/.mozilla/firefox/5h3rcbiu.default/extensions/moonlight@novell.com/plugins/moonlight. Aja sen jälkeen seuraava Perl-komento kyseisessä hakemistossa:

perl -pi -e 's/4.0.51204.0/4.0.60831.0/g' libmoonpluginxpi.so

Tällä tavalla Moonlight saadaan toimimaan myös Firefox 12 -selaimessa. Muista myös poistaa tuki vanhalta liitännäiseltä Firefoxin valikosta kohdasta Työkalut -> Lisäosat -> Liitännäiset. Poista tuki Silverlight plug-in 3.040818.0:lle ja ota käyttöön Silverlight plug-in 4.0.60831.0. Huomaa kuitenkin että Moonlight ei toista DRM-suojattuja videoita.

Firefoxin versio 18 vaatii perl komennon jälkeen Oracle pluginin disabloinnin, Firefoxin uudelleenkäynnistyksen, Moonlight pluginin uudelleenaktivoinnin, Firefoxin uudelleenkäynnistyksen ja sen jälkeen Silverlight pluginin versio näkyy uudempana.

Katso myös[muokkaa]

  • Pipelight on Firefox-selaimen liitännäinen (plugin), joka mahdollistaa käyttää Silverlightin Windows-version liitännäistä Linux-selaimen sisällä.
  • Flash - vastaava, mutta epäyhteensopiva Adoben kehitysympäristö/selainliitännäinen

Aiheesta muualla[muokkaa]