Pinta

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pinta

Käyttöliittymä GTK
Lisenssi MIT
Kotisivu pinta-project.com
Lähdekoodi github.com/PintaProject/Pinta

Pinta on yksinkertainen vapaa piirto- ja kuvankäsittelyohjelma. Pinta on pyritty tekemään käyttöliittymältään ja toiminnaltaan varsin samanlaiseksi kuin tunnetumpi Paint.net-piirto-ohjelma. ("Pinta" on anagrammi sanasta "paint".) Pinta ei ole yhtä monipuolinen kuin esimerkiksi Gimp tai Photoshop, mutta sen käyttöliittymä on yksinkertainen käyttää ja siksi helpolta oppia. Siksi sillä saa helposti tuloksia aikaan jo vähemmälläkin opettelulla. Ohjelmassa ovat käytettävissä yleisimmät kuvankäsittelytyökalut, pensselit, kynät, kumit, valinnat ja valmiit kuviot. Kuvan osia voi jaotella useammille päällekkäisille tasoille. Pinta antaa käyttöön myös rajattoman ja täydellisen editointihistorian, jossa voi liikkua edestakaisin "kumoa"- ja "tee uudelleen"-toiminnoilla. Pinta sisältää myös laajan valikoiman säätöjä ja tehosteita kuvien muokkaamiseen. Ohjelma on suomenkielinen.

Pinta on ohjelmoitu C#-kielellä ja se tarvitsee Linux- ja macOS -ympäristöihin asennettaessa Mono-ympäristön, joka Linux-jakeluihin löytyy yleensä paketinhallinnan kautta ja macOS:lle linkkinä Pintan lataussivulta.

Pinta on saatavissa Linux, Windows, macOS käyttöjärjestelmiin.

Asennus[muokkaa]

Pinta löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä pinta. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.