Keskustelu:Komentorivivinkkejä

Linux.fista

Komentojen korostaminen[muokkaa]

Mielestäni komentoja kannattaisi jotenkin korostaa vinkkien tekstien seasta esimerkiksi wikin esimuotoilutoiminnolla (välilyönti rivin aluun):

3. Komennolla
find . -type f -name "*koira*" -print0 | xargs -0 grep -l "kissa"
löydät kaikki ne tiedostot työhakemiston alla, joiden nimessä on sana "koira" ja joissa esiintyy sana "kissa".

Toisaalta tämä voi vaikeuttaa lukemista, mutta ainakin on selvää, mistä komento alkaa ja mihin se loppuu. Toinen vaihto voisi olla tt-tagin käyttäminen:

3. Komennolla find . -type f -name "*koira*" -print0 | xargs -0 grep -l "kissa" löydät kaikki ne tiedostot työhakemiston alla, joiden nimessä on sana "koira" ja joissa esiintyy sana "kissa".

Tärkeintä on, että jostain korostustavasta sovitaan, ja että samaa korostustapaa käytetään koko dokumentissa. -- Japsu 19. huhtikuuta 2005 kello 10:24:32 (EEST)

Minusta voisi tällä sivulla (ja muuaallakin) yhden rivin komennoissa käyttää tt-tagia ja sitten useamman rivin listauksissa tuota esimuotoilua (=välilyönti alkuun). Koko wikin kattavan käytännön voisi sopia vaikka kahvihuoneessa? --Heikki 27. huhtikuuta 2005 kello 16:08:29 (EEST)

Pistin nyt sitten tt-tagin. Toivottavasti kukaan ei pistä pahakseen. Oli melkoinen homma, mutta pisti lukemaan kaikki vinkit ja oppi kivoja pikku juttuja :) Väliotsikoita en kyllä varmaan jaksa tehdä... --Heikki 29. huhtikuuta 2005 kello 21:15:30 (EEST)

Väliotsikointia?[muokkaa]

Luettelomuoto on sadalle vinkille jo aika raskas, jonkinlaiset väliotsikot olisivat eduksi. -- Sini Ruohomaa, passing by

Kannatan, kukahan tämän ottaisi tehtäväkseen.. Pitäisi hahmotella osakokonaisuuksia - verkko voisi olla yksi, yms. --Maakuth 19. syyskuuta 2006 kello 13:14:39 (EEST)
Sinne menivät väliotsikot, seuraavaksi joku voisi ottaa hommakseen muuttaa kaikki sivun punaiset linkit sinisiksi. ;) --Pb 19. maaliskuuta 2007 kello 18.57 (EET)
Hienoa työtä! Täytyypä katsella noita punaisia linkkejä :) --Heikki 19. maaliskuuta 2007 kello 19.17 (EET)
Jep, mahtavaa. Otetaan haaste vastaan. --Maakuth 19. maaliskuuta 2007 kello 19.39 (EET)

videota ASCII-grafiikalla.[muokkaa]

"Antamalla komennon mplayer filmi.ogg tekstikonsolissa voit katsella videota filmi.ogg ASCII-grafiikalla."

Tämä ei ainakaa minulla näytä videota ASCIIna. Tarvitseeko tähän jotain vipuja? Löysin mahdollisuuden käyttää ASCII-grafiikkaa käskemällä -vo aa tai -vo caca. Pitäisikö näistä mainita? --Ape 14. huhtikuuta 2009 kello 17.09 (UTC)

Juu, pitäisi mainita. Mplayer käyttää oletusarvoisesti kai aa:ta (aalib) jos X-näyttöä ei ole käytettävissä. --Maakuth 14. huhtikuuta 2009 kello 20.46 (UTC)