ICC

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.
ICC

Kehittäjä(t) International Color Consortium
Säiliömuoto binääri
Tiedostopääte .icc ja .icm
Mediatyyppi vnd.iccprofile
Vakaa versio 4.3.0.0  / 25. helmikuuta 2010
Kotisivu www.color.org/icc_specs2.xalter

ICC-tiedosto on kansainvälisen värikonsortion (ICC) standardoima väriprofiilimuoto. Se sisältää väriasetukset kuvankäsittelyohjelmia varten ja välittää tietoja ohjelmistojen ja oheislaitteiden, kuten monitorien, tulostimien ja skannerien välillä.

ICC-profiili on tiedosto, joka kuvaa miten tietty laite toistaa värit. Se kuvaa laitteen väriavaruuden. ICC-profiileja voidaan luoda kolmenlaisille laitteille: näyttölaitteelle (monitori), syöttölaitteelle (skanneri tai digitaalikamera) tai tulostuslaitteelle (tulostin). Laitetta tarkasti kuvaava profiili antaa parhaat tulokset. ICC-profiilit voivat olla joko yleisiä tai mukautettuja. Yleiset profiilit ovat laitteen valmistajan luomia. Esimerkiksi OKI tarjoaa yleisen ICC-profiilin jokaiselle Oki C9500GA -tulostimen kanssa käytettävälle mediatyypille. Tässä tapauksessa OKI luo profiilin käyttämällä profilointiohjelmistoja ja -välineitä, joilla tutkitaan samojen laitteiden (C9500GA-tulostimet) ryhmän väriominaisuuksia valvotuissa olosuhteissa. Laitteen (C9500GA-tulostimen) mukana tuleva yleinen profiili ei ole erityinen kyseistä laitetta tai sen käyttöolosuhteita varten. Se on kuitenkin erityinen käytetylle paperityypille. Mukautetut profiilit kuvaavat tiettyä laitetta tietyissä työolosuhteissa. Yleensä mukautetut profiilit luodaan käyttämällä värinmittauslaitetta, kuten spektrofotometriä tai värimittaria, ja siihen liittyvää ohjelmistoa. Kolmannen osapuolen ohjelmistosovellusten avulla voit luoda ICC-profiilin käyttämällä spektrofotometriä tai värimittaria tulostimen tulostusprofiilin luonnehtimiseksi.

v  k  m
ICC-väriprofiilit
colord | Little CMS | ArgyllCMS | LProf | Xcalib | xgamma | sct | GNOME Color Manager