Google Authenticator

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Google Authenticator

Käyttöliittymä
Lisenssi Apache 2.0
Kotisivu github.com/google/google-authenticator
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty

Google Authenticator on Android-sovellus kertakäyttösalasanojen luontiin. Se toteuttaa RFC 6238 -määrityksen, ja sen tilalla voi käyttää mitä vain lukuisista tarjolla olevista vaihtoehtoisista sovelluksista millä hyvänsä mobiilialustalla. Sitä voi käyttää esimerkiksi verkkopalveluiden moniosaisten todentamismenetelmien (engl. multi-factor authentication) osana, mutta myös esimerkiksi SSH-palvelimen käyttäjien todentamiseen.

Käyttöönotto SSH-palvelimella[muokkaa]

Google Authenticatorin PAM-moduulin käyttöönotto on melko yksinkertaista, mutta siinä on syytä olla tarkkana: pieleen mennyt PAM-konfiguraatio saattaa estää järjestelmään kirjautumisen! Mikäli konfigurointi menee pieleen, älä hätäile, vaan pyri korjaamaan virhe huolellisesti ja ole tarkkana, ettet sulje SSH-sessiotasi, sillä uuden avaaminen saattaa olla mahdotonta ennen virheen korjaamista. Konsolin (tavallisesti siis näyttö ja näppäimistö) kautta kirjautumiseen tämä ei vaikuta, eli jos sinulla on koneeseen fyysinen pääsy, hätää ei pitäisi olla.

1. Asennetaan PAM-moduuli (Debianissa ja Ubuntussa paketti libpam-google-authenticator). Jos PAM-moduulia ei ole paketoitu jakelullesi, se on melko helppo kääntää ja asentaa lähdekoodista:

git clone https://github.com/google/google-authenticator.git
cd google-authenticator/libpam
make
sudo make install

2. Lisätään PAM-moduuli vaadituksi SSH-tunnistautumiseen lisäämällä (Debianissa ja Ubuntussa) tiedostoon /etc/pam.d/sshd rivi:

auth required pam_google_authenticator.so

3. Luodaan oma TOTP-salaisuus ja lisätään se Authenticator-sovellukseen komennolla google-authenticator

Lisäohjeita löytyy Git-repositorion README.md-tiedostosta.

Linkkejä[muokkaa]