Frozen Bubble

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frozen Bubble

Frozen Bubble -peli käynnissä
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi GPLv2
Kotisivu www.frozen-bubble.org

Frozen Bubble on viihdyttävä ajanvietepeli, jossa yritetään pudottaa katosta riippuvia värikkäitä palloja "ampumalla" niitä samanvärisillä palloilla alhaalta.

Peli soveltuu kaikenikäisille, sillä sen pelaaminen on helppo oppia. Pelin ulkoasu on graafisesti viimeistelty ja värikäs. Frozen Bubble on yksinkertaisesta ideastaan huolimatta, tai ehkä pikemminkin sen ansioista, erittäin addiktiivinen. "Vielä yksi kenttä!"

Palloryhmää pelikentän ylälaidassa pommitetaan kentän alalaidasta, ja aina kun kolme tai useampi saman värinen pallo koskettaa, ne, ja niiden alapuolella olevat pallot putoavat pois (elleivät ne ole kosketuksissa jotain muuta reittiä ylälaitaan). Pallot voivat siis tarttua ainoastaan kentän ylälaitaan ja toisiinsa.

Lapset ja vanhemmatkin viihtyvät tämän pelin seurassa. Puhelimeen asennettuna peli on oivaa ajanvietettä esimerkiksi bussia odotellessa.

Pelin tietokoneversio sisältää normaalin yksinpelin lisäksi muun muassa kaksinpelin, verkkopelin sekä kenttäeditorin. Erikoisuutena pelissä on erillinen värisokeille suunnattu tila, jossa pallot on merkitty värien lisäksi myös erimuotoisilla symboleilla.

Peli on saatavilla usealle alustalle mukaan lukien yleisimmät älypuhelimet. Pelin Java-versiota voi pelata suoraan selaimella millä tahansa Javaa ymmärtävällä alustalla.

Peli on saatavissa Linux, Mac OS X, Windows (Java-appletti), Android, iOS ja Symbian S60, käyttöjärjestelmiin.

Asennus[muokkaa]

Frozen Bubble löytyy useimpien jakeluiden pakettivalikoimista nimellä frozen-bubble. Sen voi asentaa myös Symbian Series 60 -kännyköihin, kuten Nokia Ngageen ja Android-puhelimiin ja -tabletteihin Android-marketin kautta.


v  k  m
Lapsille ja nuorille suunnattuja pelejä ja ohjelmia
 Ajopelit  Extreme Tux Racer | SuperTuxKart
 Pulmapelit  Frozen Bubble | Pingus
 Oppimispelit  Childsplay | Ekapeli | GCompris
 Tasohyppelyt  Go Ollie | SuperTux | Yo Frankie!
 Toimintapelit  Pink-Pony
 Piirtäminen  Tuxpaint
 Muut  KTuberling