Esync

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Esync poistaa Wine-palvelimen ylimääräiset synkronointiobjektit. Tämä lisää suorituskykyä monissa peleissä, erityisesti niissä, jotka ovat vahvasti monisäikeisiä.

Systemd 240:tä tai uudempaa käyttävät järjestelmät ovat jo yhteensopivia Esyncin kanssa. Jos et ole varma, että järjestelmäsi on yhteensopiva, suorita komentorivi komento ulimit -Hn.

ulimit -Hn

Jos tulostettu arvo on yhtä suuri tai suurempi kuin 524288, järjestelmäsi on Esync-yhteensopiva.

Kuinka tehdä järjestelmästäsi Esync-yhteensopiva[muokkaa]

Jos järjestelmäsi ei ole Esync-yhteensopiva (ulimit -Hn, joka tulostaa prosessin avattujen tiedostojen lukumäärän rajan, tulostaa arvon, joka on pienempi kuin 524288, kuten 4096), sinulla on kaksi erilaista tapaa ratkaista tämä ongelma. Parempi menetelmä riippuu tällä hetkellä käytössä olevasta jakelusta. Molempien menetelmien soveltamisella ei pitäisi olla negatiivisia sivuvaikutuksia.

Systemd-kokoonpanon muuttaminen[muokkaa]

Tämä menetelmä koskee Ubuntua ja muita systemd:tä käyttäviä järjestelmiä. Sinun (pääkäyttäjän oikeuksilla tai sudo) täytyy muokata sekä /etc/systemd/system.conf että /etc/systemd/user.conf-tiedostoa lisäämällä DefaultLimitNOFILE=524288. Jos DefaultLimitNOFILE= on jo olemassa sekä tiedostossa system.conf että user.conf, lisää 524288 = jälkeen ja muista poistaa rivin kommentit (poista # rivin alusta), jotta se toimii.

Kun tiedostot on muokattu, käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Tarkistaaksesi, onko rajoja sovellettu, suorita ulimit -Hn nähdäksesi 524288 raportin.

Jos tulostettu arvo sanoo edelleen jotain 4096:ta, kokeile alla olevaa ulimits-menetelmää.

Muokataan tiedostoa ulimits.conf[muokkaa]

Linux-jakeluissa, jotka eivät käytä Systemd-tiedostoa, tai jakeluissa, joissa käytetään pam-limits.conf-tiedostoa (Arch Linux, Fedora, Solus ja jne. ), sinun (pääkäyttäjän oikeuksilla tai sudo) tulee muokata tiedostoa /etc/security/limits.conf.

Vaihda käyttäjänimi todelliseksi käyttäjätunnukseksi. Kun tiedostoa on muokattu, käynnistä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan, ja tarkista uusi raja (524288) suorittamalla komentorivi komento ulimit -Hn.

username hard nofile 524288

Esync Wine -koontiversioiden käyttö[muokkaa]

Esync on oletuksena käytössä Lutris 0.5.9:stä alkaen ja kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat Lutris Wine -versiot sisältävät Esyncin.