Compiz Fusion

Linux.fista
Tiimalasi.png

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Compiz Fusion
Compiz-fusion-logo.png
Käyttöliittymä X
Lisenssi GPL
Kotisivu compiz-fusion.org

Compiz Fusion oli projekti, joka pyrki laajentamaan Compiz-3D-ikkunointiohjelmaa kehittämällä siihen liitännäisiä ja oheistyökaluja. Compiz Fusion ei pyrkinyt korvaamaan Compizia. Suuri osa Compiz Fusionin kehittäjistä oli entisiä Beryl-projektin kehittäjiä, jotka siirtyivät Compiz Fusionin pariin Compiz- ja Beryl-projektien saatua erimielisyytensä ratkaistua ja päätettyä, että Berylin ominaisuudet siirretään mahdollisuuksien rajoissa Compiziin.

Compiz Fusion -projekti tuotti samannimistä liitännäispakettia Compiziin, jonka avulla Compiziin sai suurimman osan Berylin toiminnoista.

Compiz Fusion lopetettiin vuonna 2009, jolloin siirtyi osaksi Compiz-projektia.

Compiz Fusionin liekkiefekti – yksi esimerkki siitä, mihin 3D-kiihdytetty työpöytä pystyy.

Asennus[muokkaa]

Arch Linux[muokkaa]

Fedora[muokkaa]

Compiz tulee Fedorassa esiasennettuna. Compiz Fusion -laajennokset sille saa asentamalla paketin compiz-fusion. Compiz Fusion -asetusohjelma löytyy paketista ccsm ja lisää laajennoksia saa asennettua paketista compiz-fusion-extras.

Mandriva[muokkaa]

Compiz Fusion tulee Mandrivassa esiasennettuna. Käyttäjä voi valita, haluaako käyttää Compiz Fusionia, Metisseä vai perinteistä ikkunointiohjelmaa.

openSUSE[muokkaa]

Compiz Fusion tulee openSUSEn mukana valmiina. Sen perusasetuksia voi muokata Asetukset-valikosta kohdasta Työpöytätehosteet. Kehittyneempi asetusohjelma löytyy paketista compizconfig-settings-manager.

Ubuntu[muokkaa]

Ubuntussa Compiz Fusion on asennettu ja käytössä automaattisesti. Efektejä voi ottaa käyttöön ja säätää valitsemalla Järjestelmä-Asetukset-Ulkoasu-Visuaaliset tehosteet.

Katso myös[muokkaa]