Arkisto/PreUpgrade

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Artikkelin ohjelma on korvattu toisella. Uuden nimi on FedUp ja siitä löytyy lisää tietoa myös fedoraproject.org/FedUp sivulta. Tämä nykyinen sivu tullaan poistamaan siirtymäkauden jälkeen.
Preupgrade käynnissä.

PreUpgrade on Fedoran työkalu, joka lataa uuden julkaisuversion paketit tavallisessa työpöytäympäristössä ja sen jälkeen käynnistää järjestelmän Fedoran graafiseen Anaconda-asennusohjelmaan, jossa päivitys tapahtuu. Näin tarvitsee ladata vain tarpeelliset paketit ja päivitys tapahtuu ilman mitään ulkoista mediaa (kuten cd-levyä). PreUpgrade on asennettavissa Fedoran oletusasennuslähteistä Fedora 7:stä lähtien.

PreUpgrade muuttaa järjestelmän käynnistysasetuksia. Sen jotkut versiot ovat epäonnistuneet siinä ja pahimmillaan saattaneet järjestelmän tilaan jossa se ei enää käynnisty edes normaalisti, kuitenkaan tuhoamatta levyllä olevia tietoja. Ilman syvällisiä taitoja käynnistyksen elvyttäminen normaalin toimintaan saattaa olla haasteellista ja siten varmuuskopioiden tai vastaava varautuminen on tärkeää.

Asennus[muokkaa]

PreUpgrade löytyy paketista preupgrade ja sen voi asentaa komennolla

yum -y install preupgrade

Käyttö[muokkaa]

Preupgraden graafinen versio käynnistyy komennolla

 preupgrade

Tekstipohjainen versio käynnistyy komennolla

preugrade-cli "Uusi jakelu"

missä "Uusi jakelu" on sen jakeluversion nimi, johon halutaan siirtyä, esim. "Fedora 11". Jos preupgrade-cli:n käynnistää ilman jakelunimeä, ohjelma näyttää mahdolliset jakeluversiot, joihin voidaan päivittää.

Ilmeisesti Preupgrade-ohjelma toimii vain yhdessä säikeessä, jolloin graafista tilaa käytettäessä ikkuna voi jäädä toisinaan piirtämättä, kun ohjelma odottaa esimerkiksi dataa verkosta. Silloin kannattaa antaa ohjelman vain jatkaa rauhassa. Jos ongelma esiintyy usein, kannattaa kokeilla tekstitilaa.

Fedora 11:stä päivittäminen[muokkaa]

Fedoran uudempien versioiden (11 ym.) /boot-osion oletuskoko on 200 MB. Jos /boot-osion kokoa ei ole kasvatettu oletuksesta asennusvaiheessa tai asennettu ilman erillistä /boot-osiota, osion oletuskoko ei riitä Fedora 12:een päivittämiseen. Tilanteesta on lisätietoja ns. FESCo-ticketissä. Myös Fedora 12 tekee oletuksena 200 MB:n /boot-osion, joten näyttää todennäköiseltä, että PreUpgrade ei tule toimimaan myöskään päivityksessä Fedora 12 -> Fedora 13, jos Fedora 12 on asennettu oletusosioinnilla. Muita vaihtoehtoja päivittämiseen ovat DVD-asennuslevyltä päivittäminen, cd-asennuslevyiltä (5 kpl) päivittäminen, verkkoasennuslevyltä (netinst) päivittäminen tai yumilla päivittäminen (viimeksi mainittua ei virallisesti tueta ja se saattaa olla riskialtista).

Aiheesta muualla[muokkaa]