Apple

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Apple Inc.

Perustettu 1. huhtikuuta 1976
Toimiala Elektroniikkateollisuus ja tietotekniikka
Alkuperämaa Cupertino, Kalifornia
Kotipaikka Cupertino, Kalifornia, Yhdysvallat
Kotisivu www.apple.com
Avoin koodi opensource.apple.com
Applen laitteiden protokollapino.

Apple Inc. on yhdysvaltalainen tietotekniikkaa kehittävä ja valmistava yritys, jonka laitteistoissa käyttöjärjestelminä toimivien macOS:n sekä iOS:n koodi pohjautuu BSD-ytimeen sekä Darwin-käyttöjärjestelmään.

iOS-laitteet[muokkaa]

iOS-käyttöjärjestelmää käyttäviä laitteita on pystynyt hiplaamaan Linuxista käsin, joskin viimeiset uudet versiot ovat rikkoneet yhteensopivuuden.

Kytkettäessä iOS-pohjainen laite USB:llä Linux työasemaan, gVFS/AFC-pohjaiset tiedostojärjestelmät liittävät (yrittävät) laitteen tallennusmuistin työaseman hakemistojärjestelmään /run/usr/<uid>/ alle. Tämä hakemisto pitäisi näkyä KDE:n Dolphin ja Gnomen Nautilus tiedostonhallintatyökaluissa, jos kaikki toimivat kuten pitäisi.

Liitoksen tiedostojärjestelmään voi tehdä myös käsin FUSE-työkaluilla ja käyttää tiedostonhallintatyökaluja sen jälkeen. iOS tallentaa kuvien pienemmät katseluversiot ja ikonit erikseen, sekä ylläpitää SQL-lite tietokantaa kuvien metatiedoista. Niiden poistaminen ja päivittäminen ei käynnisty(?) automaattisesti uudelleen jos kuvat on siirretty pois laitteesta.

Applen toimisto-ohjelmat[muokkaa]

Microsoftin ja Googlen tapaan myös Apple on tehnyt omia toimisto-ohjelmia. Pages-ohjelmalla voi tehdä dokumenttejä ja kirjoja, Numbersilla tehdään laskentataulukoita ja Keynotella esityksiä.

Katso myös[muokkaa]