Apache OpenOffice

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Apache OpenOffice
Apache OpenOffice logo.svg
Lisenssi Apache 2.0
Kotisivu www.openoffice.org

Apache OpenOffice (AOO) on OpenOffice.org-ohjelman pohjalta kehitetty toimisto-ohjelmisto, jota kehittää Apache Software Foundation säätiö. Se sisältää tekstinkäsittelyohjelman (Writer), taulukkolaskentaohjelman (Calc), esitysohjelman (Impress), piirto-ohjelman (Draw), kaavojen muokkausohjelman (Math), sekä tietokantaohjelman (Base).

OpenOffice.org -projekti aloitettiin vuonna 2000 avaamalla Sun Microsystemsin ostama StarDivisionin StarOfficen lähdekoodi. Oraclen ostettua Sun Microsystemsin vuonna 2009. Ohjelmisto päätyi Oraclelle. Suurin osa ohjelmiston johtavista yhteisökehittäjistä erosi syksyllä 2010. Vuonna 2011 Oracle päätti lahjoittaa OpenOffice.org ohjelmiston kokonaisuudessaan Apache Software Foundationille.

Asennus[muokkaa]

Suurin osa jakeluista ei enää toimita OpenOfficea, vaan on siirtynyt tukemaan LibreOfficea. Tästä syystä OpenOffice ei enää löydy kovinkaan monen jakelun pakettivarastoista. Ohjelma on kuitenkin ladattavissa sen kotisivuilta RPM- ja deb-muodoissa x86- ja x86_64-arkkitehtuureille Apache OpenOfficen kotisivuilta.