Ero sivun ”Sources.list” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 669 merkkiä lisätty ,  15. maaliskuuta 2008
tiedoston muoto
(lisää, lyhensin tuota debian cd-lähdettä, nyt on väärä mutta ei mene yli pienemmistä selainikkunoista)
(tiedoston muoto)
Rivi 8: Rivi 8:


Vastaavasti <tt>deb-src</tt> alkavat rivit ottavat lisäävät käyttöön myös lähdekoodipakettivarastot (lähdekoodipaketti voidaan hakea komennolla <tt>apt-get source paketti</tt>).
Vastaavasti <tt>deb-src</tt> alkavat rivit ottavat lisäävät käyttöön myös lähdekoodipakettivarastot (lähdekoodipaketti voidaan hakea komennolla <tt>apt-get source paketti</tt>).
Yhden tiedoston sijaan voi käyttää useita tiedostoja hakemistossa /etc/apt/sources.list.d
Varmista, että tiedostossa on käyttämiäsi pakettilähteitä vastaavat tietoturvalähteet oikealla nimellä.
==Tiedoston muoto==
Tyhjät tai "#"-merkillä alkavat rivit eivät vaikuta tiedoston tulkintaan.
Paketti haetaan ensimmäisenä manitusta lähteestä, josta asennettava paketin versio löytyy. Paikalliset lähteet ja suomalaiset peilit kannattaa siis kertoa ennen virallisia palvelimia.
Lähderivit sisältävät välilyönnillä toisistaan erotettuja kenttiä. Ensimmäisenä on avainsana ''deb'' tai ''deb-src'', joka kertoo koskeeko rivi binääri- vaiko [[lähdekoodi]]paketteja. Seuraavana kerrotaan missä arkisto sijatsee. Kolmantena on "julkaisu" (esimerkiksi ''stable'' tai ''stable/updates''), jonka jälkeen on välilyönteinä ne "komponentit", joita kyseisestä julkaisusta kyseisestä lähteestä halutaan.
Julkaisu on yleensä tietyn julkaisuversion nimi ("gutsy", "etch"), mutta voi myös viitata sen statukseen ("stable", "testing", "unstable"). Jälkimmäinen tapa voi &ndash; ainakin stablen kohdalla &ndash; tuottaa ongelmia uuden version julkaisemisen yhteydessä.
Tietoturvapäivitykset voi hakea heti yksittäisen päivityksen julkaisun jälkeen tietoturvapalvelimelta "julkaisusta" nimi/updates ("stable/updates" tms.). Lisäksi esimerkiksi [[backports.org]] käyttää omaa julkaisunimeä ("etch/backports"), jotta lähteen käyttöä olisi helppo rajoittaa tiedostossa /etc/apt/preferences.
Erikoistapauksissa voi olla tarpeen käyttää hieman toisenmuotoisia lähderivejä. Lisätietoa [[man]]uaalisivulta apt_preferences(5).


==Esimerkki==
==Esimerkki==
785

muokkausta

Navigointivalikko