Nexuiz

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nexuiz

Käyttöliittymä SDL, OpenGL
Lisenssi GPLv2
Kotisivu www.alientrap.com/games/nexuiz/
Lähdekoodi
 • svn.icculus.org/nexuiz/trunk/
 • github.com/atphalix/nexuiz
 • Kuvakaappaus.

  Nexuiz on Alientrap Softwaren vuonna 2005 julkaisema nopeatempoinen deathmatch-moninpeliräiskintäpeli, samankaltainen kuin Quake ja Unreal Tournament.

  Nexuiz käyttää Quaken lähdekoodista muokattua DarkPlaces-pelimoottoria. Siitä on myös saatavana pelipalvelinversio. Nexuizista on saatavilla versiot Linuxille/Unixille, macOS:lle ja Windowsille.

  Historiaa[muokkaa]

  Nexuizin ovat alun perin kehittäneet Lee Vermeulen ja Forest 'LordHavoc' Hale, jotka aloittivat Alientrapin kesällä 2002. Projektin tavoitteena oli luoda korkealaatuinen ensimmäisen persoonan ampumispeli, jota voi pelata vapaasti kaikilla alustoilla yhdessä paketissa: Windowsilla, Macillä ja Linuxilla. Nexuizia käyttävänä moottorina oli Forest Halen DarkPlaces-moottori.

  Pelin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2005. Kehitystä jatkettiin monien online-avustajien kanssa vuosien varrella, versio 2.5 julkaistiin lokakuussa 2009. Julkaisunsa jälkeen sitä on ladattu yli 6 miljoonaa kertaa, ja se sisältyy moniin Linux-jakeluihin.

  Vuoden 2010 puolivälissä ilmoitettiin, että IllFonic tekisi uuden XBLA-, PSN- ja Steam-ladattavan Nexuiz uudelleen julkaisun alusta asti käyttäen Crytekin CryENGINE3-pelimoottoria. Alkuperäinen Nexuiz-suunnittelija Forest ‘LordHavoc’ Hale työskenteli Illfonicin kanssa uuden version parissa. Monet GPL:n avustajista hankkivat projektin uuteen Xonotic-peliin, kun taas Lee Vermeulen siirtyi kohti kaatunutta kehitystä.

  Illfonicin Nexuiz julkaistiin XBLA: lle helmikuussa 2012 ja Steamissä 3. toukokuuta 2012.

  Asennus[muokkaa]

  Nexuiz löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta paketeista nexuiz (itse peli) ja nexuiz-data (pelin tiedostoja). Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

  Aiheesta muualla[muokkaa]