N900:n firmwaren uudelleenasennus tai päivitys

Linux.fista
Versio hetkellä 22. toukokuuta 2010 kello 22.21 – tehnyt Heikki (keskustelu | muokkaukset) (fimrware->laiteohjelmisto ja muuta kh:ta)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nokia N900:n laiteohjelmisto (engl. firmware) voidaan päivittää uuteen versioon tai vanha versio voidaan asentaa uudelleen ja palauttaa puhelin näin alkuperäiseen tilaan. Uuden laiteohjelmiston asentamista kutsutaan fläshäämiseksi. Laiteohjelmiston päivittäminen tapahtuu käytännössä asentamalla uudempi ohjelmaversio vanhan päälle. Uusi versio tuo yleensä puhelimeen mm. vakautta ja nopeutta, vähentää ohjelmavirheitä ja lisää akunkestoa. N900 on siitä poikkeuksellinen laite, että sen laiteohjelmisto päivittyy melko usein muihin puhelinmalleihin verrattuna.

Laiteohjelmiston asentaminen tyhjentää puhelimen massamuistin ja palauttaa kaikki asetukset oletustilaansa. Ainoastaan suojakoodi ei palaudu oletusarvoonsa(12345). Useimmissa tapauksissa puhelimesta kannattaa tehdä varmuuskopio N900:n omalla varmuuskopiointiohjelmalla. Varmuuskopiot on fiksua kopioida jollekin toiselle massamuistille.

Kaikki N900:n varmuuskopioinnin ulkopuolelle jäävät tiedostot (kuten omat skriptit) täytyy varmuuskopioida manuaalisesti.

Laiteohjelmiston asentaminen[muokkaa]

  1. Lataa jakeluusi sopiva flasher-3.5-työkalu Nokian sivuilta ja asenna se.
  2. Lataa haluamasi laiteohjelmisto Nokian sivuilta. Useimmissa tapauksissa Latest Maemo 5 Global release for Nokia N900 on sopiva valinta.
  3. Lataa akku täyteen.
  4. Irrota laturi ja sammuta puhelin.
  5. Aja pääkäyttäjän komento flasher-3.5 -F <laiteohjelmiston-tiedosto> -f -R
  6. Nyt ohjelman pitäisi sanoa Suitable USB device not found, waiting
  7. Paina puhelimen u-näppäin pohjaan ja kytke se USB-kaapelilla tietokoneeseen. Pidä u-näppäin pohjassa, kunnes puhelimen näytön oikeassa yläkulmassa näkyy USB-logo. Jos näin ei tapahdu, varmista, että akku on kunnolla paikallaan ja täysi.
  8. Tämän jälkeen, jos kaikki on mennyt putkeen, varsinaisen laiteohjelmiston asennuksen pitäisi alkaa. Prosessi on valmis, kun puhelin palaa komentokehotteeseen jossa kursori vilkkuu.