Nokia N900

Linux.fista
(Ohjattu sivulta N900)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nokia N900 on matkapuhelin, jonka käyttöjärjestelmä on Maemo-Linux.

N900 modeemina[muokkaa]

N900-puhelimessa on yleensä 3G-internetyhteys. Myös muut laitteet voivat hyödyntää puhelimen yhteyttä muutaman tempun jälkeen.

Yhteyden jakaminen WLANin avulla[muokkaa]

N900-matkapuhelinta voi käyttää modeemina mm. MobileHotspotia tai JoikuSpotia käyttäen siten, että puhelin jakaa 3G-yhteytensä tekemällä langattoman verkon, johon asiakaskoneet voivat liittyä.

Yhteyden jakaminen datakaapelin avulla[muokkaa]

Ensin tulee kytkeä datakaapeli puhelimen ja tietokoneen välille. Tämän jälkeen puhelimesta tulee valita "PC suite mode". Tämän jälkeen puhelimen 3G-yhteys tulee katkaista. Sen jälkeen mm. Ubuntussa Network Manager osaa yhdistää Internetiin puhelimen 3G-kortilla.

Tunnetut ongelmat[muokkaa]

N900:n ongelmat ovat lähinnä ohjelmistoperäisiä. Ensimmäiset firmikset olivat melko epävakaita, mutta päivityksiä on tullut runsaasti, ja mm. akun kesto on parantunut niiden myötä.

Akun lyhyt kesto[muokkaa]

N900:n akku kestää normaalissa käytössä kahdeksasta kahteentoista tuntia.

Herätyskellobugi[muokkaa]

Herätyskellon on huomattu jumittavan siten, että herätys ei mene pois päältä snoozea tai stoppia painamalla. Ongelman on arveltu johtuvan muistivuodosta.[1] Herätyskello-ongelmien on huomattu useimmiten korjaantuvan siten, että irrottaa akun kännykästä 10 minuutin ajaksi. Joskus ongelma kuitenkin vaatii uudelleen fläsäämistä.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]