Apache OpenOffice

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Apache OpenOffice
Apache OpenOffice logo.svg
Lisenssi Apache 2.0
Kotisivu www.openoffice.org
Lähdekoodi

Apache OpenOffice (AOO) on OpenOffice.org-ohjelman pohjalta kehitetty toimisto-ohjelmisto, jota kehittää Apache Software Foundation säätiö. Se sisältää tekstinkäsittelyohjelman (Writer), taulukkolaskentaohjelman (Calc), esitysohjelman (Impress), piirto-ohjelman (Draw), kaavojen muokkausohjelman (Math), sekä tietokantaohjelman (Base).

OpenOffice.org -projekti aloitettiin vuonna 2000 avaamalla Sun Microsystemsin ostama StarDivisionin StarOfficen lähdekoodi. Oraclen ostettua Sun Microsystemsin vuonna 2009. Ohjelmisto päätyi Oraclelle. Suurin osa ohjelmiston johtavista yhteisökehittäjistä erosi syksyllä 2010. Vuonna 2011 Oracle päätti lahjoittaa OpenOffice.org ohjelmiston kokonaisuudessaan Apache Software Foundationille. Kehittäjien siirtymästä johtuen OpenOfficeen ei juurikaan tule uusia ominaisuuksia.

Asennus[muokkaa]

Suurin osa jakeluista ei enää jakele OpenOfficea, vaan on LibreOffice on korvannut sen pakettivalikoimissa. Ohjelma on kuitenkin ladattavissa sen kotisivuilta RPM- ja deb-muodoissa x86- ja x86_64-arkkitehtuureille Apache OpenOfficen kotisivuilta.

Arch Linux[muokkaa]

Apache OpenOffice voidaan asentaa AUR:n kautta. Avaa komentorivi ja komenna:

$ yay -S openoffice-binAUR