Ero sivun ”Microsoft Windows” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 177 merkkiä poistettu ,  5. helmikuuta 2024
p
Käyttäjän Hiiri522 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Foliohattu tekemään versioon.
p (Käyttäjän Hiiri522 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Foliohattu tekemään versioon.)
 
Rivi 1: Rivi 1:
{{perustietoa}}
{{perustietoa}}
[[Tiedosto:Windows logo and wordmark - 2021.svg|250px|pienoiskuva]]
[[Tiedosto:Windows logo and wordmark - 2021.svg|250px|pienoiskuva]]
==Windowsin versiot==
===Windows 1.0 ja 2.0===
Windows 1.0 ja 2.0 olivat hyvin yksinkertaisia. Niissä oli luettelo tiedostoista ja sovelluksista ja jotain niistä klikkaamalla se aukesi.
===Windows 3.0===
Vaikka Windows 3.0 oli myös yksinkertainen, siinä oli jo ikkunajärjestelmä. Tehtäväpalkkia alhaalla ei tosin vielä ollut.
===Windows ME ja NT===
Windows ME:ssä ja NT:ssä oli jo tehtäväpalkki ja työpöytä kuvakkeineen.
===Windows 95 ja 98===
Windows 95 ja 98 olivat 1900-luvun lopussa kehitetty Windows-versiokaksikko. Niissä oli alhaalla jo harmaa tehtäväpalkki.
===Windows 2000===
Windows 2000 oli 2000-vuoden käyttöjärjestelmä. Nimi viittasi hyvin tehokkaaseen ja kehittyneeseen käyttöjärjestelmään, mikä sopi hyvin, kun vuosituhatkin vaihtui.
===[[Windows XP]] ja Vista===
Windows XP on yksi klassinen Windows-versio. Se kehitettiin vuonna 2001. Taustakuvana siinä oli vihreä niitty mutta sen pystyi vaihtamaan. Windows Vista taas kehitettiin vuonna 2007, eli se on paljon uudempi.
===Windows 7===
Windows 7:n muistaa värikkäästä Windows-logosta vaaleansinisen taustan päällä.
===Windows 8, 8.1 ja 8.1 Lite===
Windows 8 oli jo hyvin kehittynyt Windows-versio etenkin siinä vaiheessa, kun koneeseen kirjauduttiin ja päästiin työpöydälle. Siitä kehitettiin myöhemmin versio 8.1 ja siitä taas kevytversio 8.1 Lite.
===Windows 10===
Windows 9 -käyttöjärjestelmää ei kuitenkaan ole, vaan [[Microsoft]] on ohittanut sen versionumeroissa. Windows 10 tuli sen jälkeen ja on käytössä tänäkin päivänä. Se on käytössä monissa työpaikoissa ja oppilaitoksissa Suomessa.
===Windows 11===
Uusin Windows-versio on Windows 11. Se on selkeästi kehittyneempi Windows 10:stä. Tehtäväpalkin kuvakkeet on automaattisesti keskitetty ja kaikki näyttää lasisemmalta.
==Windows on maailman suosituin käyttöjärjestelmä==
Windows on maailman suosituin käyttöjärjestelmä. Suomessakin sitä käyttää moni varsinkin töissä, koska siellä heillä on myös ostettu Microsoft 365, eli he voivat käyttää työpöytäsovelluksena Wordia, Exceliä, PowerPointia ja muita siihen kuuluvia palveluita.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Navigointivalikko