Ero sivun ”Zoom” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 172 merkkiä lisätty ,  10. syyskuuta 2020
p
Varoitus Zoomista lisätty sekä suositus Jitsin käytöstä korvaamisessa
p (typo)
p (Varoitus Zoomista lisätty sekä suositus Jitsin käytöstä korvaamisessa)
Rivi 8: Rivi 8:
| lahdekoodi=[[Suljettu]]
| lahdekoodi=[[Suljettu]]
}}
}}
<div style="padding: 0.1em 1em 0.1em 1em; background-color:#FC7F8E; max-width:64em; border-radius:0.2em">
<div style="display:inline-block; float:left; margin-right:1em; margin-top:-0.5em">[[Tiedosto:Skull and crossbones.svg|40px|link=Riippuvuushelvetti]]</div> '''Varoitus''' Zoom on lukuisia tietoturvauhkia sisältävä sekä luvatonta datanlouhintaa Facebookille harjoittava sovellus, sen käytön sijaan harkitse avoimen lähdekoodin vaihtoehtoja, kuten '''[[Jitsi]]'''</div>


'''Zoom''' on Eric Yuanin vuonna 2013 julkaisema alustariippumaton nettikonferenssisovellus, jota käytetään mm. yliopistoissa, yhtiöissä ja muissa järjestöissä, mutta on nykyään noussut suosioon yleisön keskuudessa.
'''Zoom''' on Eric Yuanin vuonna 2013 julkaisema alustariippumaton nettikonferenssisovellus, jota käytetään mm. yliopistoissa, yhtiöissä ja muissa järjestöissä, mutta on nykyään noussut suosioon yleisön keskuudessa ja etenkin [[:wikipedia:Covid-19|Covid-19]]-pandemian myötä. Vuonna 2020 Zoom on paljastunut dataa luvatta louhivaksi tietoturvariskiksi, joka lähettää dataa Facebookille käyttäjälle ilmoittamatta, oli käyttäjällä Facebook-tili tai ei. Zoomin ruudunjako-toiminto on mahdollista myös kaapata. Täten on erittäin suositeltavaa välttää Zoomin käyttöä myös Linuxissa, ja käyttää avoimen lähdekoodin turvallisia vaihtoehtoja sen sijaan, kuten [[Jitsi]].
 
Jos Zoomia on aivan välttämätön pakko käyttää, on suositeltavaa sen eristäminen muusta järjestelmästä suorittimalla se eristetyssä hiekkalaatikossaan kuten [[Firejail]] tai [[virtuaalikone]]essa.


== Asennus ==
== Asennus ==
Rivi 22: Rivi 26:


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
*[[wikipedia:en:Zoom Video Communications|Zoom Wikipediassa]]
*[[wikipedia:en:Zoom_(software)#Privacy|Zoom Wikipediassa]]
*[[Jitsi]]


{{Pikaviestimet ja puhelinohjelmat}}
{{Pikaviestimet ja puhelinohjelmat}}
[[Luokka:Nettikonferenssi]]
[[Luokka:Nettikonferenssi]]
3 173

muokkausta

Navigointivalikko