Ero sivun ”Linux VST” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
6 merkkiä lisätty ,  21. helmikuuta 2016
p
'''
p (''')
Rivi 1: Rivi 1:
VST-pluginit ovat Windowsissa ja Macissa hyvin yleinen ja käytetty plugin-formaatti. Linux-versiota tästä standardista saatiin odottaa sangen pitkään, koska VST on Steinbergin omistama teknologia, eikä VST-tukea voi sisällyttää ilmaiseksi jaettaviin avoimen lähdekoodin ohjelmiin. Ongelma ratkesi, kun joku kehitti vaihtoehtoisen VST-kirjaston, jolloin tarve käyttää Steinbergin koodia poistui. Linux VST -pluginit yleistyvätkin nykyään hitaasti mutta varmasti, ja useimmat tunnetut työasemaohjelmat tukevat standardia.
'''VST-pluginit''' ovat Windowsissa ja Macissa hyvin yleinen ja käytetty plugin-formaatti. Linux-versiota tästä standardista saatiin odottaa sangen pitkään, koska VST on Steinbergin omistama teknologia, eikä VST-tukea voi sisällyttää ilmaiseksi jaettaviin avoimen lähdekoodin ohjelmiin. Ongelma ratkesi, kun joku kehitti vaihtoehtoisen VST-kirjaston, jolloin tarve käyttää Steinbergin koodia poistui. Linux VST -pluginit yleistyvätkin nykyään hitaasti mutta varmasti, ja useimmat tunnetut työasemaohjelmat tukevat standardia.


Linux VST- plugineja ei pidä sekoittaa Winen avulla ajettuihin [[Windows VST]]:ihin. Tämä oli mahdollista jo vuosia ennen Linux VST.n ilmestymistä.
Linux VST- plugineja ei pidä sekoittaa Winen avulla ajettuihin [[Windows VST]]:ihin. Tämä oli mahdollista jo vuosia ennen Linux VST.n ilmestymistä.
10 147

muokkausta

Navigointivalikko